BURSA-GEMLİK Bursa’ya bağlı Gemlik İlçesinin eskiye göre köyü, yeniye göre mahallesi konumuna alınan Karacaali, Gemlik Belediyesi’nden yeterli hizmeti alamamaktan şikayetçi. 
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’dan bölgelerine daha çok yatırım ve hizmet yapılmasını istiyorlar. Büyükkumla ve Karacaali arasındaki mıcır taşlı tozlu ve dar yollarının bir an önce genişletilip asfaltlanmasını ve yayalar içinde yan kısımlara refüj korkulukları konmasını istiyorlar. Karacaali sahil bandının yeniden temizlenip düzenlenmesini de arzu eden Karacaali’liler bu kısımdaki mezbeleliğin kaldırılıp bu kısımlar için halkın istirahat edebileceği oturma alanlarına dönüştürülmesini de bekliyorlar. 
Kışın yerli halkın burada çok az olduğunu ve yazın on binlerle ifade edildiğini bu yüzden de çöp ve diğer konulardaki hizmetlerin aksamaya uğradığı da belirtiliyor. “Yolumuz asfalt olmalı ve genişletilmeli. Bazı yerlerde kapalı otobüs durağımız yok. Bu kısımda çalışan otobüslere Gemlik durağından gelirken Küçük Kumla ve Büyük Kumla yolcusu da biniyor Karacaali yolcusuna öncülük vermiyorlar. Buraya gelen otobüslerin direkt yan yoldan gelmesini Küçük Kumla’ya çıkış kısmından girip devam etmesini istiyoruz. Bu yüzden duraklarda perişan oluyoruz. Belediyemiz buna bir çözüm bulmalı her yaz bu sıkıntıyı yaşıyoruz”diyorlar. Yazın bölgelerinde açık çöplere dadanan başıboş köpeklerinde toplanmasını istiyorlar. 
Ve yeterli Sağlık merkezi’ninde bir an önce kurulmasını yaz kış doktor ve hemşireninde sürekli görevde olmasını bekliyorlar. Bölgelerinde bir eczanenin bile olmayışı da yetkililerin büyük bir ihmalidir. 
Yazın Karacaali de yazlıkçıların sitelerde çok fazla olduğunu Küçük Kumla’dan kalkan Deniz Otobüsü’nün haftanın belirli günlerinde geliş ve gidişlerde buradaki iskelelerine de uğramasını istiyorlar. 
Turistik eşyalar satan buranın bazı esnaflarından Cemal Duman da “Belediye bizlere bu konuda yer tahsis etse bizlerde buralarda turistik eşya satışımızla da halkımıza hizmet versek” diyor. 
Karacaali şimdi bakir ve cennet konumunda bir bölge halkının belediyeden istediği hizmetlerde bu bölgenin kalkınması açısından da gerekli. Bizden hatırlatması. (Aykut Ünker)