MUSTAFA YILDIZ
BURSA


Belediye Başkanı Alinur Aktaş, turnuvalar hakkında açıklamalarda bulundu. Aktaş: “Bu yıla kadar kültür sanat festivali kapsamında gerçekleştirilen sokak basketbolu turnuvası bu yıl festivalin Gazze’de yaşanan olaylar sebebiyle iptal edilmesinden dolayı festivalden bağımsız olarak düzenleniyor. 15–19 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan Refik Gür Streetball (Sokak Basketbolu) Turnuvasının bu sene 11.sini düzenliyoruz” dedi.
6 FARKLI KATEGORİDE
Aktaş, turnuvalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Müsabakalarımızı Küçük Kızlar  (2000 - 2001 doğumlular), Minik Erkekler    (2002 - 2003 doğumlular), Küçük Erkekler   (2000 - 2001 doğumlular), Yıldız Erkekler     (1998 - 1999 doğumlular), Genç Erkekler     (1996 - 1997 doğumlular) ve Büyük Erkekler   (1995 - ….  doğumlular) olmak üzere toplam 6 kategoride gerçekleştireceğiz. Turnuvamızın ilk müsabakası 15 Ağustos 2013 Cuma günü oynanacak ve turnuvamızın startını bu maçla vermiş olacağız. Final müsabakası ise 19 Ağustos 2013 Salı günü oynanacak olup derece yapan takımlarımıza kupalarını vererek turnuvamızı sonlandıracağız.  Müsabakalarımız; Hikmet Şahin Kültür parkı içerisinde, Fuar Otopark alanındaki basketbol sahasında düzenlenecektir”

SÜRPRİZ HEDİYELER
“ En fazla 5 oyuncudan oluşacak takımlarımız, oyunlarını 10 dakikalık 2 devre halinde gerçekleştirecekler. Bu kategoriler dışında üçlük yarışması, smaç yarışması ve turnuvanın en değerli oyuncuları da sürpriz hediyeler ile ödüllendirilecekler. Dostluk, kaynaşma ve sporu sevdirme adına düzenlediğimiz turnuvamızın kayıt ücreti, takım başına 50 TL olup, başvurular 12 Ağustos’a kadar yapılabilecektir.  İlçe halkımızdan, kurumlarımızdan, sivil toplum örgütlerimizden turnuvamıza katılmak isteyenlerin 12 Ağustos mesai bitimine kadar kayıt yaptırmalarını rica ediyoruz. Teknik toplantı ve fikstür çekimini 14 Ağustos Perşembe saat:19:00’da gerçekleştireceğiz. “Kayıt için müracaat yerlerimiz; Kültür Park içerisindeki Belediye Spor Salonudur. Turnuvamıza katılım için, bir kurum olma zorunluluğu bulunmadığından grup oluşturan herkes katılım gösterebilecektir”
KURUMLAR ARASI VOLEYBOL TURNUVASI
“Ayrıca yine festival kapsamında artık gelenekselleşen Kurumlar arası Voleybol Turnuvası düzenliyoruz. Turnuvanın; güzel bir mücadelenin yanında, aynı şehirde yaşadığımız kurumlar arasında bir tanışma ve kaynaşma vesilesi olmasını amaçlıyoruz.  Kurumlar arası Voleybol Turnuvamız 12-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Turnuva için en son başvuru tarihi 8 Ağustos 2013 Pazartesi. Müsabakalar Alanyurt Yunus Emre Spor Salonu ve İnegöl Belediye Spor Salonunda gerçekleştirilecek olup, maçlar hafta içi mesai saatleri bitiminde oynanacaktır. Müsabakalara dernek, kulüp ve resmi kurumlar katılabilecekler. Ben turnuvalarımıza katılım gösteren tüm takımlarımıza şimdiden teşekkür ediyor, herkese başarılar diliyorum.”