HASRET DİLEK DELİER
MANİSA - Diyanet-Sen Manisa Şubesi Başkanı Ahmet Özdemir şu konulara; Diyanet işlerimizin Türkiye'de yedi güzel adamlarından 4 tanesi şuanda aramızdalar Saygıdeğer Başkanlarım konfederasyona bağlı Memur Sen İl Temsilcimiz ve diğer sendikalarımızın şube başkanları, İl Temsilcileri mesai arkadaşlarım yönetim kurulu üyelerim hepiniz bu toplantımıza hoş geldiniz diyorum.
Geçen hafta Manisa Diyanet Sen Şubesinin 4. Olağan genel kurulunu gerçekleştirdik, gerçekleştirdiğimiz 4. genel kurulda 4. kez Başkan ve yönetim olarak seçildik bize destek veren delege, üye ve arkadaşlara teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun Hayırlı hizmetlerde yarıştırmayı bizlere nasip eylesin. Değerli arkadaşlar geçen hafta bu kongreyi yaptıktan sonra Ankara genel merkezimizde bulunan sayın başkan vekilimiz ve Başkan yardımcılarımızı Manisa'ya davet ettik. Manisa ilimiz 17 İlçe olduktan sonra ilçelerimizde yapılan personel toplantılarımızdan14. bugün gerçekleştirdik. Üyelerimizin ve Türkiyemizin yaşamış olduğu problemleri üyelerimizin kazanmış olduğu kazanımları kendilerine gerek kik kararlarında gerekse hükümetle yapılan toplu sözleşme masasında almış olduğu kazanımları üyelerimize bizzat birinci ağızdan anlatılması hususunda ilçelerimize dağıldık personelimize anlattık ve çok iyi bir çalışma gerçekleştirmek adına bizi kırmayıp Manisa'ya teşrif ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum dedi.
Diyanet-Sen Genel Başkan Vekili Hacıbey Özkan; Manisa Büyük Şehir kapsamında metropol il olarak burada bulunmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Yönetim kurulumuzun daveti üzerine Manisa ilimizde teşkilat çalışmaları yapmak üzere Başkan yardımcılarımız Ali Bayır, Mehmet Ali Omurca, Mehmet Ali Güldemir ile beraber dört arkadaş Manisa'ya geldik amacımız sadece Ankara'dan teşkilatı seyretmek değil daima teşkilatımız ve üyelerimizle olmaktır dedi.
Şu ana kadar üyelerimizin bizden istediği ve sitem ettiği konuların başında rotasyon gelmektedir bugün diyanet işleri başkanlığı sekiz yılını dolduran arkadaşlarımızın görev yerlerinin değiştirilmektedir. Arkadaşlarımız köyden köye yatay olarak rotasyon yapılmasından muzdaripler çünkü köyden köye yapılan rotasyonun personelimize arkadaşlarımıza herhangi bir ivme kazandırmıyor bilgisini arttırmıyor cemaatini çoğaltmıyor bizler bir kriterin yerleşmesi, puanlamanın yapılması amacıyla hükümet ve diyanet işleri başkanlığı nezdinde çalışmalar yaptık. Resmi nikah kıyma yetkisinin Diyanet işleri Başkanlığına ve müftülüklere verilmesi gerektiğini belirten Özkan, önce resmi nikah sonra dini nikahın kıyılması gerektiğini fakat vatandaşımızın önce dini sonra resmi nikah kıydığını ve bunun yasalarımızda suç teşkil ettiğini belirtti şuan arkadaşlarımız sadece bir dua olarak nikah kıyıyor ve resmi nikah olmadan edilen dua için arkadaşlarımız şikayet ediliyor ve ceza alan arkadaşlarımız var geçenlerde meclise taşınan bu konuda diyanet işleri başkanının bizi desteklemesi konusunda kendisine teşekkür ediyoruz dedi.