KOCAELİ (VHA)

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü, Çayırova’da çalışma yapacak. Mikrobölgelendirme etüt çalışması kapsamında Çayırova genelinde zemin etüdü yapılan alanların raporu çıkarılacak. Elde edilen rapor, ilçenin deprem riskinin en az ve en çok olduğu bölgeleri gösterecek. Raporda en az riskli olarak belirlenen alanlar, yapılaşmanın yoğunlaşacağı bölgeler olarak belirlenecek.

Büyükşehir Belediyesi etüt çalışmasının yapılması için ihale düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen Mikro bölgelendirme ihalesine yedi firma teklif verdi. En yüksek teklif 330 bin TL ile Yertek Mühendislik firmasından gelirken, en düşük teklif 114 bin 100 TL ile Sonogram Mühendislik tarafından verildi. İhale sonucu, komisyonun değerlendirmesinden sonra açıklanacak.

Büyükşehir Belediyesi, bu iş kapsamında Çayırova İlçesinde yerleşime uygun alanları belirleyecek. Çalışma kapsamında, jeolojik, jeofizik ve jeoteknik uygulamalar yapılacak. Bu çalışmalardan sonra deprem durumu, zeminin yerleşimine uygunluk durumu yeniden gözden geçiirilecek. Çalışmalar neticesinde depreme dayanıklı sağlam zeminler ile yerleşime uygun olmayan zeminler belirlenecek. Planlama çalışmaları, etüt sonuçlarına göre gerçekleştirilecek.