MARDİN

AK Parti Mardin Milletvekili adayı Orhan Miroğlu, "Geçmişte Kürtçe konuştuğum için 5 yıl denetimli serbestlik yasasına tabi tutuldum. Ama şimdi çok şükür isteyen Süryanice, isteyen Kürtçe, isteyen Arapça konuşabiliyor" dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Miroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin, bölgede huzur ve refahı hakim kıldığını söyledi.

Sürecin bölgeye getirdiği huzur ve güvenin herkes tarafından benimsendiğini ve her vatandaşın bu süreci sahiplendiğini beliren Miroğlu, "Çözüm Sürecinin başarıya ulaşacağından hiç kimsenin bir kuşkusu olmasın" dedi.

Miroğlu, PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısının önemine işaret ederek, "Seçimden önce Abdullah Öcalan'ın ifade ettiği gibi bahar aylarında bir silahsızlanma kongresi toplansaydı ve geri çekilme kararı alınsaydı zannediyorum ki bu seçimi Türkiye çok daha barışçıl ve huzur dolu bir ortam içerisinde geçirirdi" diye konuştu.

"İnkar dönemi geride kaldı"

Türkiye'de son yıllarda yapılan düzenlemeler sayesinde inkar döneminin sona erdiğini vurgulayan Miroğlu, şöyle devam etti:

"İnkar dönemi geride kaldı. Eğer inkar dönemi bitmeseydi belki de bizim gibi insanlar hala bir takım Kürt siyasi partilerinde çalışıyor olacaktı. Ama bugün Muhsin Kızılkaya, ben ve başka arkadaşlarım AK Parti’den yana bir tercih yaptıysa inkar dönemi bittiği içindir. Kürt ve Türk siyasi birliğine bundan sonra da parlamentoda hizmet vereceğimize inandığımız içindir."

Geçmiş yıllarda kardeş kanının döküldüğü topraklarda büyük acılar yaşandığını ifade eden Miroğlu, "Bütün bu yaraları kapatmanın yolu, Türkiye'yi temsil eden AK Parti'de birleşmektir" dedi.

"Herkes istediği dili konuşabilir"

Miroğlu, geçmişte Türkiye'de dil yüzünden büyük problemlerin yaşandığını hatırlatarak, hükumetin yaptığı demokratik yasalarla bunun da aşıldığını söyledi.

Bağımsız milletvekili adayı olduğu 2007 yılında Mersin'deki seçmenlerine Kürtçe hitap ettiği gerekçesiyle yargılandığını dikkati çeken Miroğlu, artık herkesin istediği dilde konuşabilme hakkının olduğunu ifade etti.

Miroğlu, kendisinin de Kürtçe ve Arapça konuştuğuna değinerek, "Kürtçe konuştuğum için 5 yıl denetimli serbestlik yasasına tabi tutuldum. Ama şimdi çok şükür isteyen Süryanice isteyen Kürtçe isteyen Arapça konuşabilir. Bunun kıymetini hepimizin bilmesi lazım" dedi.