ÇORUM

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan 130 haneli Çukuröz köyünde, Mustafa Özgen’e ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, bitişikteki diğer evlere de sıçradı. İlk müdahaleyi köylülerin yaptığı yangına, ihbar üzerine Bayat ve İskilip Belediyesine ait itfaiye ekipleri de müdahale etti. Ekiplerin yetersiz kalması üzerine Çankırı, Amasya, Kastamonu ve Ankara’dan da itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüklerinden arazözler ve iş makineleri istendi.

Uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangında, aralarında köy konağının da bulunduğu 29 ev tamamen yandı.

Can kaybı yok

Soğutma çalışmaları devam ederken, Vali Yardımcısı Hamdi Bolat köyde incelemelerde bulundu.

Bolat, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, 120 haneli Çukuröz köyünde imam lojmanında çıkan yangının kısa sürede büyüyerek çevresindeki evlere sıçradığını söyledi. Aralarında köy konağının da bulunduğu 29 evin tamamen yandığını ifade eden Bolat, tek tesellinin can kaybı ve yaralanma yaşanmaması olduğunu dile getirdi.

Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini, yangında mağdur vatandaşlar için Türk Kızılayı Derneği'nin bölgeye çadır sevk ettiğini vurgulayan Bolat, "Biz de çadır kurmak için yer tespit çalışmaları başlattık. Acı bir olaydır, yaralar sarılacaktır, devlet tüm imkanlarını seferber edecektir" dedi.

Yangının çıkış kaynağıyla ilgili raporun kendisine ulaşmadığını ifade eden Bolat, "Yangının kaynağıyla ilgili tam rapor çıkmadığı için net birşey söyleyemeyiz, teknik bir konu. Görünüşte hayvan telefi yok ama bazı arkadaşlarımız enkaz altında olabileceğini tahmin ediyor. Evlerin bir çoğunun altı hem odun deposu hem de ahır olarak kullanılıyor. Çoğu hayvanların bulundukları yerden dışarı çıkartıldıkları ifade edildi. Şuan herhangi bir hayvan telefine de rastlamadık" diye konuştu.

Bayburt'ta yangın

Bayburt'ta da, gece saatlerinde kereste atölyesinde çıkan yangın hasara neden oldu.

Gençosman Mahallesi'nde Hasan Emir'e ait kereste atölyesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede iş yerinin tamamını saran alevler, bin metrekarelik kapalı alana sahip atölyede etkili oldu.

Bayburt Belediyesi'ne ait 4 itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın, yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle atölye içerisindeki ağaç ve kerestelerin tamamı yandı. 

Söndürülen yangın sonucu, kereste atölyesi ve bitişiğinde bulunan bir ev kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.