HATİCE DURDU
BURSA

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatrosu’nun ‘Her Yer Tiyatro’ projesi, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) ve şehrin önemli değerlerinden Mahfel’in sosyal tesis olarak kente kazandırılması çalışması ile SİVİLAY’dan 3 dalda kente katkı ödülü kazandı.
Bursa’yı modern bir geleceğe sağlıklı adımlarla taşıyan Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği örnek proje ve yatırımlar, kentin sivil toplum kuruluşlarından da tam not alıyor. Bursa Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) tarafından geleneksel olarak, kente değer katan kişi ve kurumlara verilen ‘Kente Katkı Ödülleri’, sahiplerini buldu. 2013 yılını kapsayan değerlendirmeler sonunda 13 kişi ve kurumun ödüle hak kazandığı çalışmada, Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatrosu’nun kent merkezine uzak yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşları tiyatro ile buluşturduğu ‘Her Yer Tiyatro’ projesi, Türkiye’ye model olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) ve şehrin önemli değerlerinden biri olan Mahfel’in sosyal tesis olarak kente kazandırılması ile SİVİLAY’dan 3 dalda ‘Kente Katkı Ödülü’ kazandı.
Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törende Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllerini alan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da her alanda örnek olmayı hedeflediğini ve bu doğrultuda da halkın memnuniyetine odaklı çalışmalar yapıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın değerlerine değer katacağını sözlerine ekleyen Karlık, ödüllerde emeği geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını da tebrik etti. Ödül töreninde Başkanvekili Karlık’a, Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Nur Çakır, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ertan Akman ile Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Kurumsal İletişim Sorumlusu Gamze Demirbaş Çelebi eşlik etti. Karlık’a ödülleri veren Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Erdem Saker, SİVİLAY Başkanı Okan Aras ve Ceyhun İrgil de Büyükşehir Belediyesi’nin kente değer katan faaliyetlerini destekleyeceklerini belirterek, Bursa’nın geleceğine katkı koyarak ödül kazananları tebrik etti. Tören, anı fotoğrafı ile sona erdi.