MUĞLA - Bodrum'da kaçakları taşıyan botun batması sonucu kaybolanlardan bir çocuk sağ olarak kurtarıldı, 4 kişinin de cesedine ulaşıldı.

Kara Ada açıklarında batan botta kaybolanları arama çalışmalarına katılan bir dalgıç, botun altında bulunanlar olduğunu belirledi.

Botun altından çıkartılan biri çocuk 4 kişi, Deniz Kurtarma Derneği botuna alındı. Sağlık ekiplerinin muayenesinde kız çocuğunun yaşadığı, diğer 3 kişinin ise öldüğü belirlendi. Çocuk, daha sonra teslim edildiği Sahil Güvenlik ekiplerince Milta Marina'da bekletilen ambulansa götürüldü.

Bodrum Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan çocuğun anne babası, çocuklarının yaşadığını görünce gözyaşlarını tutamadı.

Denizde yapılan arama çalışmalarında, daha sonra bir kişinin daha cesedine ulaşıldı. Böylece olayda ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Arama kurtarma ekipleri, denizde başka bir kişi daha bulunabileceği ihtimali nedeniyle bölgede arama çalışmalarını sürdürüyor.

Çocuk, botun altındaki boşlukta hava alarak hayatta kaldı

Arama çalışmalarına katılan ekipte yer alan sağlık görevlisi İsmail Hakkı Gençay, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerden bu yana denizde arama çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Gençay, saat 04.00'ten bu yana denizde olduklarını, batan bottan denize düşenleri aradıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Aramanın sonlarına gelindiğinde bir dalgıç da çalışmalara katıldı. Dalgıç ilk başta botun altında 4 ceset olduğunu söyledi. Tekrar daldığında üç ceset ve bir kız çocuğu çıkarttı. Çocuk yaşıyordu. İlk müdahalesini yaptıktan sonra Sahil Güvenlik ekiplerine teslim ettik. Soğuktan donmak üzereyken kurtarıldı. Buna 'mucize kurtuluş' diyebiliriz. Çünkü 5 saat bir botun altında kalmış. Tekne altındaki boşlukta hava almayı başarmış."

Bodrum açıklarında Suriye uyruklu kaçakları taşıyan botun batması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi ölmüş, 65 kişi ise kurtarılmıştı.