HATİCE DURDU
BURSA
Uludağ’ı Bursa ve Türkiye’nin markası yapmak için çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi’nin, Sarıalan’da inşa ettiği sosyal tesislerde incelemelerde bulunan Başkan Mustafa Dündar, tesislerin yıl sonuna yetiştirilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi. 
Uludağ Sarıalan’da atıl durumda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait kır gazinosu ve kır kahvesi, Osmangazi Belediyesi tarafından yenilenerek turizme kazandırılıyor. Bakanlık ve Belediye arasında imzalanan protokolün ardından başlatılan çalışmalar sonucu, restorasyon çalışmaları kısmen tamamlanan Taşkonak Cafe, geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katıldığı törenle hizmete açılmıştı. 
Restorasyon ve yenileme çalışmaları devam eden tesislerde incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, restoran olarak kullanılacak olan tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Tesislerin, yıl sonuna kadar yetiştirilmesi için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Dündar, “Uludağ’la ilgili yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşerek, öncelikle buranın 1/1000 ve 1/5000’lik planlarını yaptık. Yapılan bu planlar çerçevesinde milli parklar bu bölgede kır evlerini inşa ediyor. Bizlerde, Sarıalan’da bulunan eski ismiyle gazino olarak bilinen sosyal tesislerde, bakanlıkla yaptığımız protokol çerçevesinde yenileme çalışmalarımızı yürütüyoruz. Amacımız, teleferiğin çaılması ile birlikte yeniden hareketli günlerine dönen bölgeye güzel tesisler kazandırmak. Tesis yönüyle kaliteli hizmet sunabilmek” dedi. 
Restorasyon ve yenileme çalışmaları devam eden tesislerden birinin kafeterya, diğerinde ise restoran hizmeti vereceğini ifade eden Dündar, “Tesislerimizi yıl sonuna kadar bitirip, gelen yerli ve yabancı konukların hizmetine sunmak istiyoruz. Uludağ’a gelen vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte yaz kış faydalanabilecekleri son derece modern tesisler olacak” dedi.