AĞAÇ KATLİAMINA HAYIR !!!

Kaz Dağı’nda 15.000 zeytin ağacının kesilmesine dur de!

Kazdağı Koruma Derneği

Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki duble yol inşaatının Ayvacık tarafından itibaren başladığı bilinmektedir. Aynı güzergahın Yeşilyurt Köyü ve Küçükçetmi Köyü arasında yer alan kısmının da yapımına başlandığı ve bu sırada bir sürü zeytin ağacı ve çam gibi ağaçlarının da kesilmekte olduğu görülmektedir.

Yerinde yapılan incelemede, kesilen ağaçların odun kömürü yapmak üzere kömürcülere satıldığına ya da yakacak odun olarak ayrıldığına tanık olunmuştur.

Oldukça kıymetli olan ve ekonomik değeri bulunan zeytin ağaçlarının kökünden sökülmesi ve başka yere nakledilmesi halinde tuttuğu ve yaşamaya ve ürün vermeye devam ettiği bilinmektedir. Nitekim ağaçların kesilmesine dayanamayan bazı dernek üyelerimiz, kendi kısıtlı olanakları ile bazı ağaçları satın alarak kepçe yardımı ile söküp taşıyarak başka arazilere dikmişlerdir.

Derneğimizce, zeytin ağaçlarının kesilerek katledilmesi yerine, yol inşaatı yüklenici firmasının bir ağaç sökme makinası satın alarak veya kiralayarak, ağaçları sökmesi ve Çanakkale Valiliğimiz, Ayvacık Kaymakamlığımız, Köy Muhtarlıklarımız, Küçükkuyu ve Ayvacık Belediyeleri ve Derneğimizle yapılacak işbirliği ile uygun yerlere nakledilerek, boş arazilere, ya da ihtiyaç sahibi köylülerin arazilerine dikilmesinin daha uygun uygun olacağını düşünülmektedir.

Zeytin ağacı katliamının bir an önce durdurulması ve konunun çözümü için Çanakkale Valiliğimizin koordinasyonunda ilgili kurumlarla bir toplantı yapılarak ağaçların kesilmesi yerine sökülerek ihtiyaç olan yerlere dikilmesinin sağlanması hususunda gereğini arz ederiz.

Süheyla Doğan Ünal

Kaz Dağı Koruma Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı

www.kazdagikoruma.org

Adres: Sahil Mah. Süleyman Sakallı Cad. No: 62 Küçükkuyu-Çanakkale

e-posta: [email protected] www.kazdagikoruma.org Tel: 0536 6479254