Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonunun ev sahipliğinde Kepez Uygulama Oteli'nde düzenlenen çalıştaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Metin Özçeri, AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Ayhan Gider ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz katıldı.

İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Adnan Demirez, burada yaptığı konuşmada, Roman vatandaşların günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara değindi.

Demirez, "Roman açılımının ardından bu sorunlar bir nebze olsun azaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, bizlerin dertleri ile yakından ilgileniyor, çözüm için çaba sarf ediyor. Yapılan bu çalışmaları biz de yakından takip ediyoruz" dedi.

Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak da çalıştayın Çanakkale'de düzenlenmesinin önemine işaret etti.

Işıldak, şunları kaydetti:

"Roman federasyon ve derneklerimizin birlik ve beraberliği için ikincisini düzenlediğimiz bu çalıştaya ev sahipliği yapmak bizi mutlu etti. Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan Roman vatandaşlarımızın temsilcileri burada bizimle beraber. Hep birlikte sorunlarımızı tartışıyoruz, çözüm yolları arıyoruz. Projelerimizi değerlendirerek bunların hayata geçirilmesinin yollarını arıyoruz. İzmir, İstanbul, Kocaeli ve Keşan'dan milletvekili adaylarımız bizimle birlikte. AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Ayhan Gider de çalıştayımıza katıldı. Sorunlarımızı dinleyerek notlar aldı. Kendisine de bize destek verdiği için teşekkür ediyoruz."