Hamur tatlıları arasında şekerpare,kalburabastı gibi şerbetli tatlılar damaklarımız da bıraktığı nefis lezzeti ile sıkça pişirdiğimiz tatlılar arasındadır.

Çok eskilere dayanan tarifleri ,yada el ve göz ayarı yapımları ile biraz da kolayımıza giden tatlılardır.

Bayram tatlıları olarak da ikramlarda yerini alırlar.Bugün ki tatlımız da onların akrabası..sadece üzerine irmik buladığımız için ağız da çıtır ve gevrek bir lezzet bırakmakta..umarım beğenirsiniz.Hepinize şimdiden kolay gelsin.

MALZEMELER:

Malzeme ölçüsü 27 adet yıldız kalıp içindir.

3 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağ yada margarin (takribi 70 gr)

3 yemek kaşığı zeytinyağ

1 kahve fincanı (5 dolu tatlı kaşığı) pudra şekeri

1 ad yumurta

1 kahve fincanı süt

2 su bardağı (200gr)un

1 çay bardağı irmik 

ŞERBETİ;

2,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 dilim limon

BULAMAK İÇİN:

1 kase irmik

ÜZERİNE:

Fındık

YAPILIŞI:

Hamuru hazırlamak için bir kase içerisine malzemeleri yağlar ve pudra şekerinden başlayarak sırasıyla diğerlerini ekleyerek bir hamur elde edin.

Hamuru 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.

Bu arada şerbeti için küçük bir tencereye şekeri ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.

Kaynayınca (15 dak.)limonu ekleyerek 5 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.

Hamur dinlendiğine göre ,ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın ve yıldız kurabiye kalıbı ile tombiş yıldızlar kesin.

Bütün hamura yıldız şekli verdikten sonra irmiğe bulayarak ortalarına 1 bütün fındık yerleştirin ve yağlanmiş borcama yada tepsiye aralıklı dizin.

175 derece de ısıtılmış fırında takribi 20 dakika (üzeri pembeleşince)pişirin.

Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şerbetini verin ve 1 saat dinlendirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle.