1.Yenidoğan bebekte yürüme ve merdiven çıkma refleksi vardır.Bebeğin ayak tabankları düz ve sert zemine bastırılıp koltuk altından tutultp hafif öne eğdirilirse çok düzgün adım atarlar. Ayak uçları sert bir zemine değdirilince merdiven çıkar gibi ayaklarını yukarı kaldırır.Bu durum 6 hafta sürer.
2.Ağızdan arama refleksi:Yenidoğan bebeğin yanağına parmak ucu ile hafif dokunulursa bebek hemen ağzını açıp kafasını o tarafa çevirir,emme duygusunu gösterir.
3.Emmerefleksi.Yenidoğan bebeğin ağzına emzik verilir veya temiz bir parmak ucu onun ağzına sokulursa kuvvetli bir emme refleksi başlar.Bu durum 4 ay sürer.
4.Moro Refleksi:Moro adlı bir alman doktor tarafından tanımlanmış en önemli yenidoğan bebek refleksidir.Yenidoğan bebeğin başı yatağında sırtüstü yatarken sırt tarafına düşecek şekilde yavaşça boşluğa  düşürür gibi yapılırsa, veya ani bir ses verilirse bebek korkmuş veya irkilmiş gibi yapara,parmaklarını açar,kollarını omuzundan dışarı yelpaze gibi açar,bacaklarını gerer,ayak parmaklarını açar,el başparmaklarını içe büker,aynı anda ağlayabilir.Sonra vücudunu ilk pozisyona (dizler ve dirsekler hafif bükük duruş). Bu refleks 3-4 ay kadar sürer.
5.Yakalama Refleksi:Yenidoğan bebebğin evuç içine parmakla değince veya kalem tutulunca bebek parmaklrını kuvvetli bir  şekilde sıkarak kalemi veya parmağı bırakmaz.Biraz bekleyince gevşeterek bırakır.Bu refleks 6 ay kadar sürer.
6.Babinski Refleksi(Ayak tabanı Refleksi):Yenidoğan bebeğin ayak topuğundan başlayıp parmakla ayak başparmağına doğru sürülürse ayak parmaklarını yelpaze gibi açar,ayak başparmağını ayayksırtına doğru kaldırır.Sonra normal pozisyona getirir. Bu refleks 2 yıl kadar sürer .
7.Yüzme refleksi:Yenidoğan bebek doğuştan köpekleme tarzında yüzme refleksine sahiptir.Bu refleks 6 ay kadar sürüer.
8.Galant Refleksi:Yenidoğan bebeğin omurgası parmakla yukardan aşağı çizilir gibi sürülürse omurgasını çzdiğimiz tarafa doğru döndürür.Bu refleks 6 ay kadar sürer.
9.Babkin Refleksi:Bebeğin iki avuç içine birden işaret parmaklarımızla bastırırsak bebek hemen ağzını açar ve başını çevirir.
10.Bu reflekslerin hepsi çok önemlidir. Sinir sisteminin iyi çalışıp çalışmadığı hakkında önemli bilgiler verir.