Yaklaşan her yeni yılda hem kendimiz, hem de sevdiklerimiz için güzel temenniler eşliğinde, iyi niyetli dileklerde bulunur ve yaşama yeni bir başlangıç yapmak isteriz.
Çünkü; Biz insanlar 365 günlük koskoca bir yılı geride bırakmışızdır. Biraz yorgun ,biraz kırgın, biraz öfkeli, biraz üzgün, biraz şaşkın…Geçip gitmiş ,sıralanmıştır iyi günler ve kötü günler bir yıllık takvimin koparılan  yapraklarına..
Her yaklaşan yeni yılda değişecek olan şey yalnızca bir sayıdır ve biz bunu çok iyi biliriz. Yeni yılın ilk sabahında yaşamımızda yolunda gitmeyen ne varsa sihirli bir yardımıyla değnek yardımıyla düzelmeyecek elbet..
Biliriz…
Fakat biz insanlar için ekmek kadar, su kadar gerekli olan Umut etme duygumuz olmasa yaşam ne kadar çekilmez olurdu. Gelecek yıla anlamlar yüklendirememek, yaşama sevincimizin de azalmış olduğunu göstermez mi? Sıhati yerinde olmayan biri, iyileşmeyi umut etmese, çocuk sahibi olmayan bir çift güzel ve sağlıklı bir bebek sahibi olmayı düşlemese, işsiz bir Baba iyi bir iş bulacağına olan inancını kaybetse ne olur du? 
Hasta tedavisine devam etmezse, işsiz baba iş aramayı bıraksa, bebek sahibi olmayan çift yeniden denemelerine artık bir son verse, işte o zaman hayat dururdu. Hayat anlamlı olmazdı. Umut son bulursa yaşamda son bulurdu dostlar.
Yeni bir yıla girerken yalnızca kişisel sorunlarımıza, dertlerimize mi Umut biriktiririz…
Tüm bir yılın bilançosunu memleketimiz açısından düşündüğümüzde bir de…
Memleket ki son bir yılda neler, neler yaşadı. Neler yazıldı tarihinin sayfalarına…
Yeni yılı her şeye rağmen Umutla karşılamak gerek… Yoksulların tencerelerinin kaynadığı, hak eden ve Adil olan insanların makam ve güç sahibi olduğu, çocukların gülümsediği, güvende olduğu, Savaşların son bulacağı bir dünyaya olan inancımızı asla yitirmeyelim. Bundan fazlası da Can sağlığı…
Velhasıl Şair C. Sıtkı Tarancı, dizelerinde dile getirmiş sanırım hepimiz için tüm temennileri….
Memleket isterim 
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun…
Kuşların, çiçeklerin diyarı olsun.
Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.
Memleket isterim 
Ne zengin fakir, ne sen ben kavgası olsun.
Kış günü herkesin evi barkı olsun.
Memleket isterim    
yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun…
Olursa bir şikayet, ölümden olsun…
Ülkemiz için, Cumhuriyetimiz için tüm Ulusumuz için ,Ailemiz için, Sevdiklerimiz için Umut, Sağlık ,Sevgi ve Huzur ,İstikrar ve Barışın egemen olduğu yeni bir yıl olmasını dilerim…
Yazılı Basınımızda Gazetelerin  değişen teknolojik değişimler ve alışkanlıklar nedeni ile her geçen gün okurlarına ulaşmalarının zorlaştığı ,ekonomik koşulların ağırlaştığı günümüzde sizlere fikirlerimizi, temennilerimizi, bilgi ve düşünce süzgecimizden geçirdiğimiz yazı ve haberlerimizi ulaştırmamıza vesile olan gazetemizi, destekleyen, takip eden Tüm Önce Vatan Gazetesi okurlarımızın, Gazete Yöneticilerimizin, tüm yazar kadromuzda ki arkadaşlarımın ve tüm ekibin Yeni Yılını kutlar, 2017 senesinin hepimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim..
Sevgi ve Sağlıkla…
2017’de görüşmek üzere…