"HOŞGELDİN   BEBEK,
YAŞAMA SIRASI SENDE."                                            
Nazım HİKMET
Kavgayı ağacın yaprağına yaz, 
Sonbahar gelsin, yapraklar kurusun diye.
Öfkeyi, bir bulutun üstüne yaz,
Yağmur yağsın, bulut yok olsun, diye.
Nefreti, karların üstüne yaz,
Güneş açsın, karlar erisin diye.
Ve dostluk ve sevgiyi, yeni doğmuş bebeklerin yüreğine yaz,
Onlar büyüsün, dünyayı sarsın diye.
Ingaaaaaaa!!!!!!
Sevgili anne ve babama ilk mektubumdur. Yaşamımın en konforlu ve güvenli yeri olan annemin sıcak karnında yaklaşık 9 ay 10 günümü tamamlayarak dünyaya merhaba(ıngaaaa) dedim.Doğduğum anda doktorum, hemşirem, ailem ağlamamı beklediler. Çünkü ağlamak yenidoğan bebeklerde iyi bir sağlık işareti sayılır. Bundan sonraki yaşamımda ise evrendeki bütün kardeşlerimle birlikte gülerek, sağlıklı büyümek en büyük dileğimdir.
Kuşkusuz anne karnındaki rahatı dünyada bulamayacağım, çünkü hayatta birçok mücadele beni bekliyor. Sizlerin, çocuk doktorum ve hemşirelerimin yardımıyla birçok zorlukları yeneceğime inanıyorum.
Değerli anneciğim ve babacığım, şu anda ne kadar mutlu olduğunuzu biliyorum.
Bende sizlerin evladınız olarak dünyaya gelmekten çok mutluyum. Şu anda  konuşamıyorum ama pek çok şeyi anlıyor ve kavrıyorum. Birçok isteklerimi ağlayarak dile getirdiğim için her ağlamamda paniğe kapılmayın, gergin olmayın, gerginliğiniz benide etkiler. İlk günlerde ağlamamın en büyük sebepleri şunlardır:
1) Karnım acıkmış olabilir. Yaşamımın en güzel gıdası olan annemin sütünden  bana bolca vermeye çalışın. Annemin sütü beni hem psikolojik(sosyal yapıda, toplum kurallarına saygılı), hem hijyenik, hem de ekonomik olarak (parasızdır) en iyi şekilde geliştirecektir.
2) Ağlamamın ikinci sebebi yenidoğan bebeklerde çok görülen gaz sancılarıdır. Yaşamımın ilk üç ayında özellikle akşam saatlerine doğru şiddetli gaz sancıları çekebilirim. O esnada ayaklarımı karnıma doğru çekerim, karnımda gurultular olabilir, ağlarken rengim daha kırmızılaşır. Karnıma ve sırtıma yapılan hafif masajlar da(tıpışlar tarzda)gaz sancımı azaltır. Fakat ne yapılsa ilk üç ay gaz sancılarım devam edebilir.
3 )Çok sıcak ve çok soğuk ortamlar bütün bebeklerde olduğu gibi benimde hoşuma gitmez. Odamın ısısı mümkünse 20C-22C derece civarında olsun. 
4) Karnımın doyması önemli olduğu kadar, altımın temizliğide çok önemlidir. İlk günler günde 5-6 defaya kadar idrar ve kaka yapabilirim. Bu nedenle sık sık altımın değişmesi gerekir, altım kirli ve ıslak kalırsa çok ağlarım.
Yukarıda bahsettiğimiz sebepler dışında ağlamalarım çok nadirdir. Böyle durumlarda hasta görünürüm. Annemin sütünü almak istemem, rengim soluk , ağlamam cansız olabilir. Böyle bir durumda hemen doktorumu aramanızı isterim.
"ÇOCUKSU BAYRAMLARDAYIM, GEZİNİRİM AYLAK AYLAK SONRA ÇIKARIM GÖKYÜZÜNE YALINAYAK NEYİME GEREK SOMURTMAK, DÜNYA ELİMDE ZATEN OYUNCAK"
Alev SÖNMEZ