Her yeni yıl yepyeni bir sayfa açar hayatlarımızda.  Yenilik enerjisi güzeldir, hem de çok güzeldir. Hayat enerjimiz tavan yapar, yeni kararlar alırız, yeni adımlar tasarlarız, yeni atılımlarda bulunuruz. Çünkü aksiyon zamanıdır artık. Bir türlü gerçekleştirilemeyen ve ertelenen planlar programa alınır ve zaman çizelgesi oluşturulur. Bu bazen bir iş değişikliğidir, bazen istenilen kiloya ulaşma hedefidir ya da sevdiklerinizle arzuladığınız bir tatildir. Ne olursa olsun yeninin pozitif enerjisi ve coşkusuyla doludur ve pırıl pırıldır. Önemli olan bu pırıltıları kaçırmadan o güzel adımları atabilmek ve hedefe yönelmektir. Zira başlamak, start tuşuna basmak bitirmenin yarısıdır!

2018’I yepyeni diyarlarda yepyeni yuvamızda karşıladık bu kez. Gelir gelmez de uğurlu geldi, yeni öğrenciler eklendi programıma. Tatlı sohbetler, hoş muhabbetlerle yuvamız şenlendi konuklarımız sayesinde ve evimiz çiçek bahçesine döndü adeta bu güzel enerjilerle. Ve ben yepyeni bir sayfa açtım instagramda yeni yıla saatler kala. EvdePisenGibisiYok adında. Biraz da mutfağın matematiği dedim bu kez. Adından da anlaşıldığı üzere, amaç evde pişmiş aşa özendirmek, matematiği ve sanatı mutfakta konuşturmak. Ve tabii en önemlisi paylaşmak, tarifleri, önerileri, lezzetleri, görsel şöleni. Zira içlerinde ne bir katkı maddesi var, ne bir renklendirici ne de bir gıda koruyucu. Hepsi evde pişirebileceğimiz lezzetler ve sunumlar. Bazıları yıllardır pişirdiklerim, kimileriyse ilk kez denediklerim. Ama hepsi de keyifle ve sevgiyle hazırlanıyorlar o kesin. Kimisi sabahın altısında, kimisi gecenin bir yarısında, kimisi de günün telaşesinin ortasında bir zaman diliminde hazırlanıyorlar ama değiyor inanın. Paketlenmiş, hazır gıdayla kıyaslanamayacak kadar sağlıklı, taze ve leziz hepsi de. Zaten geri dönüşler ve güzel yorumlar da buna en güzel örnek. Kısa sürede yoğun ilgi gördüğü ve hedefine ulaştığı için çok mutluyum. Zira yuvanın bereketinin ve huzurunun mutfakta sevgiyle, aşkla pişen aşla ve paylaşılan ikramlarla katlandığına inananlardanım ben. 

Herkesin yetenekleri, ilgi alanları farklı olabilir ama bunları paylaşabilmek ve görsel şölene dönüştürmek de ayrı bir keyif. Hem insanın hobisin olması gibisi var mı? Müzik, dans, resim, spor ve daha sayabileceğimiz nice alan var, önemli olan size en yakın geleni, en sevdiğinizi seçmek ve yapmak. Benimkisi çok spontane gerçekleşti, kendiliğinden, önce ismi canlandı zihnimde ve bir baktım ki o isimde bir Instagram hesabı yok! Heyecanla hesabı açtım ve mevcut resimleri yükledim, yenilerini yapıp resimledim. Şu anda da bana en çok keyif veren uğraşlarımdan birinin, yazımın başındayım, sizlere içimi döküyorum hesapsızca, olan biteni olduğu gibi anlatıyorum yine. Ve içimden neler geçiyor neler. Bu yılki hedeflerimi ve dileklerimi sıralıyorum ardı ardına. Daha çok öğrenciye matematiği sevdirmek, daha çok ama daha da çok okumak, bir sürü yeni bilgi edinmek, doğada keyifli yürüyüşler yapmak, çocuklarımın büyümesine ve mutluluğuna şahit olmak, ailecek daha çok kahkahalar atmak, aile büyüklerimizin ve akrabalarımızın, dostlarımızın daha mutlu ve sağlıklı olmaları, güzel yürekler tanımak, müzikle ve dansla daha çok vakit geçirmek, daha pozitif ve daha bilge olmak, matematikte 24. yılı yine büyük bir keyifle ve öğrencilerimin güzel enerjileriyle devirmek, dostlarla yapılan keyifli sohbetlerle zenginleşmek, yeni mucizelere tanık olmak istiyorum ve bunu yürekten diliyorum. Çünkü hayatımızın  nefes alıp verdiğimiz her anı yeni bir mucize, bunu görmek ve takdir etmek bize kalmış. Hayatınızda bir şeylere kendiliğinden yer açılıyorsa işaretleri atlamayın. 2018 güzel paylaşımların yılı olsun diyorum.

Sevgilerimle…