Her yaz yenilenme zamanı. Yılın yorgunluğunu atıp yenisine hazırlanma, enerji depolama süreci. Gurbette yaşayanlar için ailelerle, akrabalarla, arkadaşlarla ve sevenlerle buluşma ve vuslatın keyfini çıkarma anı. 

Biz de ailecek bu yaz dopinginden nasibimizi alıyoruz. Çekirdek ailemiz sevenlerimizle sarmalanıyor, şımartılıyoruz, hem gözümüze hem midelerimize hem de gönüllerimize ziyafet var. Ve hep daha fazla daha da fazla şükür var…

Zira bu yaz yepyeni heyecanlarımız var. Göçe hazırlık önce yüreğimizde, beynimizde şekilleniyor, sonrasında planlar bir bir işliyor, göç zamanı yaklaşıyor ve heyecan doruğa tırmanıyor. 

Yepyeni bir kıta, yepyeni bir ülke, taptaze ama belirsizliğin verdiği tatlı heyecanlarla dolu yepyeni bir başlangıç. Aile büyüklerimizin, sevenlerimizin duaları ve iyi dilekleri yolumuzu örüyor ilmek ilmek, onu ışıldatıyor, aydınlatıyor. Ve biz biliyoruz ki Dubai’deki şahane dostluklarımızı orada da sürdüreceğiz, yenileriyle daha da zenginleşeceğiz, sevenlerimizin iyi dileklerini yüreğimizden taşa taşa götüreceğiz bu yeni coğrafyaya da. İyilikler, güzellikler, hayırlı ve uğurlu işler, güzel dostluklar çıkacak karşımıza.

Önce evlatlarımızın eğitim kurumlarını belirleyip sonra da yuvamızı konduracağız o bölge sınırlarının içerisine. Düzenimizi kurunca da işlerimize sarılacağız dört elle, kapımız açık olacak dost meclislerine, ağırlamalı, muhabbetli, hoş sohbetli nice zamanlarımız geçecek bu yeni diyarlarda da. Teknoloji mesafeleri eritecek, kavuşturacak bizi özlem duyduklarımıza. Ve tatlı koşuşturmacalarla, alın teri ve emeklerle koskoca bir yıl daha geçecek ışık hızıyla. Üstelik bu kez doğa ananın kucağında, yeşilin eşsiz tüm tonlarında, en bol oksijenlisinden, bereketlisinden ve mümkün olduğunca organiğinden. Yine pozitif enerji taşacak yüreğimizden, beynimizden, yine şükürlü hem de çok şükürlüsünden minnet ve şükranla dolup taşacağız. 

Vatanımızdaki yaz doping sonrası ilk durağımız Dubai. Bize sunduğun imkanlar, öğretiler, şahane dostluklarla dolu 6.5 yıl için sana minnettarız. Zaman çizelgemizin kesiştiği dostlarımızla keyifli anlara şahit olacak ve bir kez daha iyi ki gurbet okulunun ilköğretimini seninle geçirdik dedirteceksin biz Yıldızlara. Veee bekle bizi Seattle, çok az kaldı tanışmamıza, yaz dopingimizle geliyoruz pür enerji ve son sürat, yıldız yıldız parıldayarak. Sevgi, iyi dilek ve dualarımla…