Mutluluğu bekleriz, başarıyı bekleriz, zengin olmayı bekleriz, hatta ölmeyi bile bekleriz. Bekledikçe de içimiz daha bir yanar. Bekleyen kişi sabırlı olsa ama gel de onu bekleyene sor. Beklemenin tadını yalnızca beklemeyi bilenler anlar. Aslına bakarsanız hayatımızı güzel geçirmek için uğraşsak, pozitif düşünsek, üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirip mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrılsak bu dünyadan değil mi? Hayatı kurallara göre uygulasak, arkamızdan yarım işler bırakmasak ne güzel olur. Ama ölümün ne zaman geleceğini bilemeyiz. Dünyanın gelip geçici olduğunu bilerek ölüm bilincinin farkında olmalıyız aslında. Onun için de her zaman iyi insan olmaya özen gösterebilsek, insanlara karşı saygılı davranabilsek, dünyalık işler için birbirimizi kırmadan yolumuza devam etsek ne iyi olur değil mi? Hayatta belli bir zaman yaşadıktan sonra bu dünyadan geçip gidiyoruz. Herkes üzerine düşen rolleri yerine getirerek ayrılsa bu dünyadan, anne baba çocuk, abla, kardeş, eş, dost gibi.

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren iyisi kötüsü ile düşe kalka hayatı yaşamayı öğrenmeye başlarız. Bu şekilde hayatı yaşamayı öğrenir tecrübe ediniriz. İlk olarak bebek olarak dünyaya geliriz daha sonra çocuk olur okumayı öğrenir, genç olur meslek sahibi oluruz. Ailelerimize maddi anlamda destek oluruz. Aile yakınlarımıza ve çevremize iyi bir insan ve faydalı bir birey olmak için uğraş veririz. Hayatın belli başlı aşamaları var aslında. Bu aşamalardan geçmeden hayatı öğrenemeyiz.

Hayat insana her dakikasında bir oyun oynarken, bizler hayatla bu oyunlar ile başa çıkabileceğimiz yönlerimizi ne yazık ki görmezden de gelebiliyoruz...

Bazıları ailelerini hiçe sayar ve onlara anlamsız acı çektirir, çekiştirir sürekli, kendisini anlamamasından yakınır. Hâlbuki o da ailesini anlamıyordur o sırada. Sanki bir ailesi daha olacakmış gibi davranır. Bazısı dostunu, arkadaşını küçücük bir sebepten dolayı kırar kaybeder bazen de sebepsiz yere elinin tersiyle iter. Yaşamak beklenti ama bir hiç uğruna kalp kırmalarda beklentinin hazin sonu da olabilir.

Haftaya Perşembe Görüşmek Üzere Sevgili Dostlarım...