HALEP - Halep'in Azez kasabasında barındıkları çadırın tutuşması sonucu yüzü tamamen yanan 8 yaşındaki Suriyeli Ahmet Kedru, Türkiye'de yüz nakli yapılması için destek istiyor.

Halep'te yaşayan Yusuf ve Ayşe Kedru çifti, Esed güçlerinin saldırılarının artması üzerine yaklaşık 1 yıl önce Azez kasabasında oluşturulan kampa yerleşti. O tarihten bu yana yaşamını burada sürdüren çiftin barındığı çadırda 3 ay önce yangın çıktı. Yangında, anne Ayşe Kedru ile 8 yaşındaki oğlu ağır yaralandı. Azez'deki bir sağlık merkezinde tedavi gören anne ve oğlu sağlığına kavuştu ancak yangın her ikisinde de kalıcı izler bıraktı. Anne yürüme yetisini kaybetti, oğlunun ise yüzü tamamen yandı. Ten rengi seçilemeyecek duruma gelen ve dudakları adeta eriyen Ahmet Kedru, Türkiye'den gelecek "yüz nakli yapılabilir" haberinin hayalini kuruyor.

Anne Ayşe Kedru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşın birçok insanın hayatını mahvettiğini söyledi.

Çadırdaki yangın sonrası vücudunun yandığını ve bir süre tedavi gördüğünü anlatan Kedru, "Bacağımdaki kalıcı hasar nedeniyle yürümekte zorlanıyorum. Bu halime şükrediyorum ancak en çok oğluma üzülüyorum. Yüzü tamamen yandığı için nakil gerekiyor. Önceden oğlum güler yüzlüydü. Şimdi ise gülüp gülmediği belli değil. Bu olaydan sonra içine kapandı ve onun için çok üzülüyoruz" dedi.

Kedru, oğlunun sağlığına kavuşacağı günün hayaliyle yaşadığını dile getirdi.

Suriye'deki doktorların yüz nakli gerektiğini söylediğini belirten Kedru, "Tek umudumuz Türkiye. Eğer sesimizi duyurabilirsek Suriyelilere yardımlarını esirgemeyen Türkiye'nin oğlumun tedavisine de yardımcı olacağını biliyorum" ifadesini  kullandı.

Baba Yusuf Kedru ise oğlunun eski günlerine dönmesini istediğini belirtti.

Ahmet Kedru da tek dileğinin sağlığına kavuşmak olduğunu söyledi. Türkiye'de tedavi olmak istediğini ifade eden Kedru, "Daha önce Türkiye'de yüz nakli yapıldığını öğrendim. Bu, bana umut oldu. İnşallah bu arzum en kısa sürede yerine gelir. Türkiye'nin bana şifa vereceğini biliyorum" şeklinde konuştu.