Düzce'de traktörün üzerine ağaç devrildi: 6 ölü, 15 yaralı
- Yığılca ilçesinde şiddetli rüzgar nedeniyle orman işçilerini taşıyan traktörün üzerine ağaç devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

DÜZCE

Yığılca ilçesinde şiddetli rüzgar nedeniyle orman işçilerini taşıyan traktörün üzerine ağaç devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Sarıkaya mevkisindeki ormanda çalı ve diken temizliği yapan yaklaşık 30 işçi, sağanak ve şiddetli rüzgar başlayınca traktörün römorkuna binerek, ilçe merkezine doğru yola çıktı. Kırık köyü mevkisindeki Işığan Deresi yakınlarında, şiddetli rüzgar nedeniyle yol kenarındaki kayın ağacı, römorkun üzerine düştü.

İlk belirlemelere göre, devrilen römorkun altında kalan 6 işçi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans ve özel araçla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile itfaiye ekipleri, römorkun ve ağacın altında kalan işçilerin çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ölenlerin cenazeleri köylerine getirildi

Yığılca ilçesinde, şiddetli rüzgar nedeniyle orman işçilerini taşıyan traktörün üzerine ağaç devrilmesi sonucu, römorkun altında kalarak hayatını kaybeden 7 kişinin cenazeleri evlerine getirildi.

İşçilerin hepsinin Sarıkaya Köyünde ikamet ettiği ve Sarıkaya mevkisindeki ormanda çalı ve diken temizliği yaptıkları öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, ikindi saatlerinde başlayan sağanak ve şiddetli rüzgar nedeniyle işlerini bırakarak traktör römorkuna binen ve ilçe merkezine doğru yola çıkan işçiler, Kırık köyü mevkisindeki Işığan Deresi yakınlarında, şiddetli rüzgar nedeniyle römorkun üzerine düşen yol kenarındaki kayın ağacının altında kaldılar.

Olayın ardından çok sayıda sağlık ekibinin yanı sıra, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Düzce Arama Kurtarma Ekipleri (DAKE) ve Düzce Off Road ekiplerinin çalışmalarıyla römork altında kalanlara ulaşıldı. İlk belirlemelere göre olay yerinde 6 kişi hayatını kaybederken, 24 kişi ise yaralı olarak hastanelere kaldırıldı.

Arazinin engebeli ve yağışlardan ötürü çamurlaşması dolayısıyla yavaş ilerleyen çalışmalar sonunda, bulundukları yerden çıkartılan işçilerden hayatını kaybeden Birgül Çelik (34), Nazım Kara (43), Erkan Çakır (23), Hale Çelik (17), S.Y.(13), Adalet Altay (40) ile ağır yaralı olarak Düzce Üniversitesi Hastanesine kaldırılan ve ismi henüz öğrenilemeyen bir kişinin cenazeleri, nöbetçi savcının incelemesinin ardından yakınları tarafından Sarıkaya Köyüne götürüldü.

Kentteki çeşitli hastanelerde tedavileri süren işçilerden çoğunun durumunun ise ağır olduğu bilgisi alındı.

Yığılca Kaymakam Vekili Pekmez:

Yığılca Kaymakam Vekili Aykut Pekmez, ilçede yaşanan kazayla ilgili olarak, "Çok acı verici bir durum ve temennimiz bu tür olayların bir daha yaşanmamasıdır. Önemli olan olayın nasıl olduğu değil 6 vatandaşımızın hayatını kaybetmesidir" dedi.

Pekmez,  AA muhabirine, ilçede şiddetli rüzgar nedeniyle orman işçilerini taşıyan traktörün üzerine ağaç devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişinin hayatını kaybettiğini,15 kişinin yaralandığını söyledi.

Olayın, orman işletmesine götürü usulü çalışan Sarıkaya Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi üyesi işçilerin yağışın artmasıyla işlerine ara verip yaşadıkları Sarıkaya köyüne dönmek için traktörün römorkuna bindiğini anlatan Pekmez, dağ yolundan ilerleyen traktörün üzerine yol kenarında bulunan bir kayın ağacının şiddetli rüzgar sonucu devrildiğini belirtti.

İlk belirlemelere göre 6 vatandaşın hayatını kaybettiğini vurgulayan Pekmez, "15 yaralımız Düzce merkezdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.Olay yerinde savcılık incelemesinin ardından cesetler Düzce Atatürk Devlet Hastanesi morguna gönderildi" diye konuştu.

Yaşanan olayın acı verici olduğunu vurgulayan Pekmez,  "Çok acı verici bir durum ve temennimiz bu tür olayların bir daha yaşanmamasıdır. Önemli olan olayın nasıl olduğu değil 6 vatandaşımızın hayatını kaybetmesidir. Hayatına kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tedavi gören vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Bolu Orman Bölge Müdürü Şahin:
Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Yığılca ilçesinde, şiddetli rüzgar nedeniyle orman işçilerini taşıyan traktörün üzerine ağaç devrilmesi sonucu 6 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı olaya ilişkin, "Çok elim bir kaza meydana geldi. Umarım bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız" dedi.

Şahin, AA muhabirine, kaza geçiren işçilerin Yığılca Orman İşletme Müdürlüğü Karagöknar Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde kalan bölgede orman tensil sahaları içindeki yabani otları temizleyip, gençlik çalışması yaptıklarını söyledi.

Yağışın başlamasıyla köylerine dönmek üzere yola çıkan işçilerin kaza geçirdiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Çok elim bir kaza meydana geldi. Umarım bu tür olaylarla bir daha karşılaşmayız. Ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Olay yerine gidip incelemelerimizi tamamladık. Bu tür olayların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."