AYDIN 
Nazilli’de kendi ürettiği gazozuyla tanınan Necati Kabakçı, 55 yıldır seyyar tezgahında satış yapıyor.

İlçede perşembe günleri kurulan pazarda, seyyar tezgahında yazın gazoz, kışın da tatlı satan Necati Kabakçı, AA muhabirine, 1960 yılından bu yana kendi ürettiği gazoz ve tatlılarla halka hizmet ettiğini anlattı. 

Gazozunun ilçede perşembe pazarının geleneği haline geldiğini, özellikle ilçeye bağlı köylerden gelen vatandaşların gazozundan içmeden köylerine dönmediğini söyleyen Kabakçı, dev şirketlerin rekabetine rağmen satışlarının hiç düşmediğini söyledi.

İnsanların, katkı maddesi kullanmadığı ve doğal olduğu için gazozunu sevdiğini anlatan Kabakçı, karbondioksitle soda haline getirdiği suya bir miktar çilek esansı ve limon tozu katarak servis ettiği gazozun kendisine has bir lezzetinin olduğunu ifade etti.

Kabakçı, "Teknoloji almış başını gitmiş. Biz bu pazarın en küçük halkalarıyız ama perşembe günleri 700, 800 bardak satış yapıyorum" dedi.

Şu anda damadı ile işini yürüttüğünü, gelecekte torununa da bu işi öğreteceğini söyleyen Kabakçı, "55 senedir gazoz üretip satıyorum. Yarım asrı geçtim, 79 yaşına geldim. Bu işi boş kalmamak adına, spor olarak yapıyorum. 60 yaşındakiler 'ölüyorum, bitiyorum' diyor. Ben hareketsiz kalmıyorum. Haftada bir gün, perşembe günleri gazoz satıyorum" diye konuştu.

 "İftarlık Gazoz"da rol alacak 

Necati Kabakçı, "Dondurmam Gaymak" filminin yönetmenin Yüksel Aksu'nun çekeceği yeni filmi "İftarlık Gazoz" için kendisine rol teklif ettiğini de söyledi.  

Yönetmen Aksu'nun evine gelerek kendisiyle görüştüğünü, teklifini kabul ettiğini dile getiren Kabakçı, "Çekimler 3 hafta sonra başlayacak. Tabii ki biraz heyecanlıyım. Benim için ilginç bir deneyim olacak" diye konuştu.

Kabakçı'nın damadı Mehmet Ali Ak ise mesleği oğlunun devam ettirmesini istediğini belirterek, şöyle devam etti:

"İş hayatıma marangozlukla başlamıştım. Kayınpederim gazoz işiyle uğraştığı için, işi bana öğretmeyi teklif etmişti. Kabul ettim. Severek yaptığım bir iş. 33 senedir bu işle uğraşıyorum. Oğlum da bana yardım ediyor. Bizden sonra bu işi sürdürürse o sürdürecek. Yoksa kaybolup gidecek bir meslek olarak gözüküyor."