KOCAELİ 
Kocaeli'nin Darıca ilçesinde minibüsün çarpması nedeniyle bir ayı aşkın süredir tedavi gördüğü hastanede sol bacağı kesilen 4 yaşındaki Viyan Ada, günlerini kaybettiği bacağının yerine dikileceği hayaliyle geçiriyor.

Anne Halime Ada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Ekim'de Darıca Diş Hastanesinden çıkıp durağa yürüdükleri sırada minibüsün kızına çarparak ağır yaralanmasına neden olduğunu söyledi. 

"Birdenbire ses duydum ve kızımı yerde gördüm" diyen Ada, "Dünyam bir anda kararmıştı. Hemen kızımı sürükleyerek eczaneye götürdüm. Orada çalışanlar kızımı hemen hastaneye götürdüler ancak burada çok zaman kaybettik. Yaklaşık 3,5-4 saat bekledikten sonra ambulansla İstanbul'a sevk ettiler. İlk anda sevk etselerdi, belki kızımın ayağı kurtarılabilirdi" ifadesini kullandı.

Kızının İstanbul'daki Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığını belirten Ada, diğer bacağında da kırıklar oluşan Viyan'ın 33 günlük tedavinin ardından taburcu edildiğini kaydetti.

İnşaatlarda çalışan baba Erol Ada da 2 kızı ve 1 oğlu olduğunu, kaza nedeniyle büyük acı yaşadıklarını dile getirdi.

Kaza günü evde olduğunu, eşinin kendisini arayarak hastaneye çağırdığını aktaran Ada, şunları söyledi:

"Kızımın ağır yaralı olduğunu öğrendim. Görevliler kızımın korkulacak bir şeyi olmadığını, doktorların müdahale ettiğini söylediler. Bir süre bekledikten sonra içeri girdim. Kızımın ayağının perişan durumda olduğunu, sedyede beklediğini gördüm. Doktorlara neden müdahale edilmediğini, neden başka hastaneye sevk edilmediğini sordum. Onlar da hastane araştırdıklarını, hiçbir hastanenin kabul etmediğini söylediler. 3,5-4 saat bekledikten sonra Pendik'teki Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edileceğini söylediler. Biz hastaneye gittik ancak ambulans gelmedi. Aradığımızda Kartal'a götürüldüğünü öğrendim."

"Protezle yeniden yürümesi için çaba sarf edeceğiz"

Ada, hastaneye gittiklerinde doktorların, Viyan'ın çok kan kaybettiğini ve durumunun çok kötü olduğunu söylediğini vurgulayarak, "Çok zaman kaybedildiği için ayağı dikme şansının kalmadığını, bu nedenle ayağını kaybetme riski olduğunu, amaçlarının kızımı hayatta tutmak olduğunu söylediler. Ben de gereken müdahalenin yapılması için kızımın hayatının önemli olduğunu belirterek imza verdim" diye konuştu.

Ameliyatın ardından uzun süre yoğun bakımda kalan kızının, diğer bacağında da kırıklar bulunduğunu belirten Ada, "Bu büyük kazaya rağmen hayatta kaldı. Artık tedavi süreci devam ediyor. Biraz büyüdükten sonra bacağına takılacak protezle yeniden yürümesi için çaba sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ada, kızının ilk götürüldüğü Farabi Devlet Hastanesinde çok zaman kaybettiğini öne sürerek, bu nedenle hastane yetkilileri ve sürücüden davacı olduğunu sözlerine ekledi.

Kazanın şokunu atlatamayan ve  gözyaşlarına hakim olamayan Viyan Ada da "Sol bacağımdaki yaralar iyileştikten sonra kopan bacağımı yerine takacaklar'' dedi.

Fevzi Çakmak Mahallesi Doktor Zeki Acar Caddesi'nde tren istasyonu yönüne giden otomobil, sokağa girmek için manevra yapınca karşı yönden gelen servis minibüsüyle çarpışmış, savrulan minibüs, annesiyle yol kenarında yürüyen Viyan Ada'ya ve telefon direğine çarparak durmuştu. 

Kaza anı, eczanenin güvenlik kamerasınca kaydedilmişti.