Antalya'da bir alışveriş merkezinde düzenlenen dostluk ve barış festivaline katılan yabancı gelinler, Türk kahvesi pişirdi.

Muratpaşa ilçesi Fener Mahalesi'ndeki Shemall Alışveriş Merkezinde Türkiye, Rusya, Kazakistan ve Polonya derneklerinin katılımıyla düzenlenen festival kapsamında kahvaltı şöleni gerçekleştirildi.

Programın sonunda Antalya'da yaşayan bir grup yabancı gelin, elektrikli ocakta bakır cezvelerde Türk kahvesi pişirdi. Bazı katılımcılar pişirdikleri kahveyi cezveden taşırdı.

Rus Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina, gazetecilere yaptığı açıklamada, kahvaltı geleneğinin aileleri bir araya getirdiğine işaret etti.

Antalya'da "büyük bir aile gibi" yaşadıklarını ifade eden Sorokina, "Yabancılar burada kendini yabancı görmüyor. Türk insanları yabancılara çok sıcak bakıyor. Türkiye, Kazakistan, Polonya, Ukrayna, Rusya'dan insanları topladık, beraber kahvaltı yaptık. Türk kahvesi de çok seviliyor. Türk kültürü zengin. Yabancı gelinler, evlerinde Türk kahvesi yapıyor." dedi.

Türk kahvesi pişiren yabancı gelinlerden Tatyana Bayram ile Elena Şimidet de Türk yiyecek ve içeceklerini çok sevdiklerini ifade etti.

Alışveriş merkezinin pazarlama ve halkla ilişkiler müdürü Emel Çakmak, festivalin bu yıl yedincisini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Etkinlikte Türk kahvesinin özel, güzel lezzetini yabancı gelinlere de gösterdiklerine değinen Çakmak, "Türk kahvesini her gelinin bilmesi gerekiyor. Bu kültürümüzü de tanıtmış, yaşatmış olduk. Yabancı gelinlerin sayısı her geçen gün artıyor. Birbirimizin kültürünü bilip tanımakta, kaynaşmakta fayda var." diye konuştu.

Program sonunda, hiç tanımadığı felçli ve Rus olduğu düşünülen Umut adlı gencin 9 yıldır bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı'ya, Dernek Başkanı Sorokina tarafından çiçek ve hediye verildi.

Dün Rusya'da Anneler Günü'nün kutlandığına dikkati çeken Sorokina, Kabadayı'ya hitaben, "Sen bizim en büyük annemizsin. O yüzden size çiçek vermek istiyorum." dedi.