VAN -  Havaların ısınmasıyla hızlı bir şekilde eriyen kar suları taşkınlara sebep oluyor. Eriyen kar suları sebebiyle debisi yükselen Özalp Çayı, Erçek Beldesi ile Karagündüz köyü arasındaki yolu tahrip etti. 

Köylülerin yardım istemesi üzerine köye giden İl Özel İdaresi ekipleri, kar sularının tahrip ettiği yolu ulaşıma açmak için çalışmalara başladı.

Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü görevlilerinden Jeoloji Mühendisi Yusuf Altun, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, yolu ulaşıma açmak için öncelikle suyun akış yönünü değiştirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Atun, akşamdan bu yana zorlu koşullar altında sürdürdükleri çalışmalarla suyun akış yönünü değiştirdiklerini ifade ederek, ''Su azaldı. Tahrip olan kısımları en kısa sürede tamir ederek yolu ulaşıma açacağız. Aynı bölgede bulunan Ağzıkara köyünde çayın üzerinde kurulu bulunan 30 yıllık köprünün iki tarafı su taşkınıyla tahrip oldu. Köprünün ayakları havada kaldı. İş makineleriyle dolgu malzemesi taşıyarak tahrip olan kısımları tamir edeceğiz' dedi.

Ağzıkara Köyü Muhtarı Ramazan Karul, yıllar sonra ilk kez böyle taşkın gördüklerini belirterek, ''Bu yıl çok kar yağdı. Havalar biranda ısınınca karın erimesi hızlandı. Köyümüzden geçen bu çay taşınca yollarımız tahrip oldu. Köprünün her iki tarafında su taşkınlarıyla tahrip oldu. Özel idare ekipleri yollarımızı açmak için çalışıyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu.