ESKİŞEHİR - Yaz tatili döneminde çocuklarını internet kafe ve oyun salonlarına göndermek istemeyen ailelerin Türk Hava Kurumu'nun (THK) ücretsiz kurslarına olan ilgisi nedeniyle başvuru sayısında, bir önceki yıla göre yüzde 25 artış yaşandı. 

THK Başkanı Osman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz tatilinde çocuklarını internet kafe ve oyun salonlarına göndermek istemeyen ailelerin, evlatların ücretsiz havacılık kurslarına gönderdiğini kaydetti.

"Model uçak, planör, yamaç paraşütü, yelken kanat ve paraşüt kurslarındaki başvurularda geçen yıla oranla yüzde 25 artış yaşandı" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"THK olarak talepleri karşılamak için eğitici kapasitesini artırdık. Bu konuyla ilgili reklam yapmamıza rağmen daha önceki dönemde çocuklarını kurslarımıza gönderen ailelerin evlatlarındaki olumlu değişikleri örnek göstererek tanıdıklarına tavsiye etti. Bu sayede başvuru sayılarında cumhuriyet tarihindeki en büyük artışlardan birisi yaşandı. Çocuklarımıza en iyi eğitim vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Tamamen ücretsiz eğitimlerimizle çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlıyoruz. THK'ya yapılan bağışlarla bizlere bu imkanı sağlayan halkımıza şükranlarımı sunuyorum."