AMASYA - Türkiye'ye getirilen Musul'daki konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Ali Durmuş'un kaçırıldığı hafta oğlunun düğününün yapılacağı, kaçırma olayı nedeniyle düğünün ertelendiği öğrenildi.

Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Ali Durmuş'un Amasya'nın Merzifon ilçesindeki babaevinde büyük sevinç hakim.

Baba Mustafa Durmuş (80), AA muhabirine yaptığı açıklamada, aylarca çocuğundan ve diğer rehinelerden iyi haber gelecek diye televizyonun başından hiç ayrılmadığını belirtti.

Denizli'de polis olan oğlundan sabah aldığı telefonla, rehin alınan oğlunun kurtulduğunu öğrendiğini ifade eden Durmuş, "Onu çok özledim. Görür görmez aslanımın boynuna sarılacağım. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimizden Allah razı olsun. Oğlumuzu bize kavuşturdular. Televizyonda onu görünce kendimi tutamadım. Çok sevindim" dedi.

Anne Ayşe Durmuş (77) ise Allah'ın verdiği sabır ile bugüne kadar bu acıya dayandığını söyledi.

Sabah akşam oğlu ve diğer rehineler kurtulsun diye dua ettiğini anlatan Durmuş, "Allah herkesi eşine, çocuklarına ve ailesine kavuştursun. Oğluma kavuşacağım için çok mutluyum. Devletimiz büyüklüğünü bir kez daha gösterdi. Bugünleri de gördük Allah'ıma şükürler olsun" diye konuştu.

Özel harekat polisi Durmuş'un ablası Ayten Torun ise kardeşinin sabah saat 05.30'da telefonla aramasının ardından önce durumdan şüphelendiğini dile getirdi.

Kardeşinin serbest bırakıldığını öğrendikten sonra hemen annesinin evine koştuğunu vurgulayan Torun, şunları kaydetti:

"Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Bunu bize yaşattılar ama devletimiz her daim yanımızda olup büyüklüğünü gösterdi. Çifte bayram yapacağız. Dünyalar bizim oldu. Rehin alındığı hafta kardeşimin oğlunun düğünü olacaktı. Yarıda kaldı düğünü. Damatlık duvarda asılı kalmıştı. İnşallah gelince çifte düğün yapacağız."