Çekmeceklerine eşya ve aksesuarlarımızı, üzerine takılarımızı, makyaj malzemelerimizi, saatlerimizi gibi bir çok şeyi sığdırdığımız küçük ama işlevsel dolap seçimi de günümüz modasıyla birlikte farklılaşmış durumdadır. Klişeleşmiş olan yatak odası takımlarından ziyade artık yeni nesil karma dekorasyon trendi ile birlikte innovatif tasarıma sahip Şifonyer modelleri günümüzde mağazalardaki yerlerini almıştır.

Şifonyer Seçiminin Püf Noktaları Nelerdir?

Karma dekorasyon seven kişiler için şifonyer seçiminde ergonomi ve dekorasyonu bir arada tutan bazı püf noktalarından bahsetmek istiyoruz.

  • Öncelikle ihtiyaçlarınıza yönelik bir şifonyer modeli olmasına dikkat çekmek gerekiyor. Saat, takı, bijuteri gibi ürünleriniz sizler için ön planda ise çekmeceleri buna göre tasarlanmış özel kutuları ve cepleri olan şifonyer modelleri tercih etmenizde fayda var. Böylelikle aksesuarlarınızı güvenle saklayabilirsiniz.
  • Renkli tonlara sahip bir yatak odanız var ise yine o renklerden farklı bir renk daha bu dekorasyun içerisine girmesi canlılığı daha da arttıracaktır. Eğer düz ve mat tonlara sahip bir yatak odası tasarımına sahipseniz, biraz farklı ve renkli tonlar ile yatak odanıza canlılık katabilirsiniz.
  • Kadınlar genellikle makyajlarını yatak odalarında yaparlar ve giyimlerine uygun aksesuarları da bu süreç içerisinde seçerler. Bu noktada aynalı bir şifonyer sizler için ideal olacaktır.
  • Yeni tasarım trendleriyle birlikte Vintage tasarıma sahip şifonyer modelleri de gündeme gelmiştir. Eskitilmiş veya eski ürünleri sevenler, yeni nesil mobilya sistemleri ile eski görünüme sahip şifonyer seçimi yapabilirler.

Şifonyer Ne Amaçla Kullanılır?

Şifonyer, dolabınıza istinaden daha küçük bir mobilya olsa da bir çok özelliği içerisinde barındıran bir sisteme sahiptir.

Kıyafet Yerleşimi ve Depolama

Genellikle şifonyerlerin alt çekmeceleri çoraplar ve iç çamaşırları için tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra, aksesuarlar, kravatlar, günlük t-shirtler gibi bir çok giyim ve aksesuarı da çekmecelerine yerleştirebilirsiniz

Nevresimler

Geniş çekmecelere sahip şifonyer içerisinde havlu, nevresimleriniz ve yastık kılıflarınızı da saklayabilirsiniz.