Astrolog: Özlem Çetinkaya Yılmaz

YENGEÇ BURCU

AŞKIN NUR YENGİ

3 Temmuz 1970 İstanbul

Güneş burcu: Yengeç

Ay burcu: Yengeç

Elementi: Su

Belirgin fiziksel özelliği: Buğulu nemli gözleri en belirgin fiziksel özelliğidir.

Belirli karakteristik özelliği:  Aşkın Nur Yengi’in doğum haritasında ki “kişisel gezegenlerini” incelediğimde Aşkın hn.ın karakteri ile ilgili, aşağıda ki sonuçlara ulaşıyorum.

GÜNEŞ: Yengeç

Yengi’nin Güneş’i Yengeç burcunda olması nedeniyle; duygusal, hassas ve bazen de kırılgan bir yapıya sahiptir. Başkalarına karşı bir “anne” gibi;  koruyup kollayan, kol kanat geren bir duruş sergiler. Yeryüzüne “Anneliği” deneyimlemeye gelmiştir.

Evini sever, vaktini daha çok ailesi ile geçirmek ister ve geleneklerine bağlıdır.

Direkt biri değildir.  Empati yeteneği çok geliştiğinden; karşısında ki kişiyi kırmamak için, demek istediği konuyu “ima” yoluyla anlatmaya çalışır.

Nostaljiye düşkündür. Nostaljik şarkılar kendisine çok yakışır.

Geçmişini sık, sık hatırlar. Anılarınla yaşar diyebiliriz.

AY: Yengeç

Yengin’in duygusal olarak beslendiği alan; Ay Yengeç burcunda olduğundan duygularına hitap eden olaylardan beslenir.

Anneliği yaşamaktan, korumacılıktan, etrafına kol kanat germekten, milliyetçilikten ve kendi vatan topraklarında kendisini ve ailesini “güvende” hissetmekten duygusal olarak beslenir.

MERKÜR:Yengeç

İletişim gezegeni Merkür yengeç burcunda olan Yengi’nin; empati yönü gelişmiştir. İletişiminde karşısında ki kişiye bir psikolog gibi yaklaşabilir. İnsanlar ona güvenir ve tüm sırlarını anlatabilirler. Hatta arkadaşları onun omzunda ağlamaya bayılırlar. Son derece duygusal ve duyulara hitap eden bir iletişim şekli vardır.

VENÜS:  Aslan

Yengi’nin Venüs’ü de Aslan burcunda. Dolayısı ile “sanatçı bir bayanın” en çok ihtiyaç duyabileceği bu konum ona Allah vergisi olarak verilmiş. Sahne, sanat, sahnede parlamak,   shov yapmakta ustadır. Yalnız bu yönünü sadece sahnede değil, aynı zamanda ikili ilişkilerinde de kullanır. Dolayısı ise ışığına bir pervane gibi tutulursunuz. 

İkili ilişkilerinde; doğuştan bir kraliçedir. Partneri bazen onun “dişi Aslan” gücü karşısında ezilebilir. Kızdığında, kükremesini duyanlar olmuştur. 

“Yürek güzelliği” ile de tanınır.

Fiziksel olarak ta bu konum kendisine “gür ve gösterişli” saçlar sunar. Herkes tarafından “güzel” olarak algılanan saçları, mümkünse hiç kısa kesilmemelidir.

MARS: Yengeç

Mars’ı Yengeç’te olduğundan; agresyondan hoşlanmaz. Mümkün olduğu kadar da kavgadan uzak durur. 

Ancak ailesi söz konusu olduğunda, “savaşçı ruhu” açığa çıkar. Gözü kara bir şekilde tüm enerjisini ailesi için ortaya koyabilir.

Ancak, Mars Yengeç’te iyi konumda değildir, dolayısı ile bu enerji onu yorabilir. 

Sahip olduğu, kendisini yıpratan enerjisini, yüzmek gibi “su sporları” ile açığa çıkarmak;  en doğru kullanım şekli olacaktır.

Hayatında ki erkek figürleri (baba, eş, kardeş, arkadaş, sevgili) “koruyup, kollayan” kişiler olacaklardır. Duygusal yönü gelişmiş kişilerdir.

ASLAN BURCU

SİMGE

12 Ağustos 1975 İstanbul

Güneş burcu: Aslan

Ay burcu: Terazi

Elementi: Ateş

Belirgin fiziksel özelliği: Gür saçları en belirgin fiziksel özelliğidir.

Belirli karakteristik özelliği: Simge’nin doğum haritasında ki “kişisel gezegenlerini” incelediğimde Simge hn.ın karakteri ile ilgili aşağıda ki sonuçlara ulaşıyorum.

GÜNEŞ: Aslan

Güneş’i Aslan burcunda olduğundan; o doğuştan bir sanatçıdır. Sahne ışıkları onun için Dünya’nın her yerindedir ve o da evrenin kendisinden beklediği showunu yapar.

Çevresindeki kişileri yönetip, organizasyon becerisi ve liderlik yeteneği ile kendisini ortaya koyar. Dikkat etmesi gereken nokta, egosu olacaktır. Zaman, zaman ego ve kibir yönüyle evrenin testine maruz kalır. Farkına varıp bu yönünü törpüledikçe önünde tüm kapılar açılır.

Son derece sabit bir karakterdir. Fikirleri ve söylemlerinde kolay, kolay değişiklik yapmaz. Doğru bildiğinden asla vazgeçmez.  

Her şeyi dürüstçe ortaya koyar ve yalandan nefret eder.

Aslan kraliçenin eli açık ve çok cömerttir.

Hayatta hem kendisini, hem de çevresinde ki kişileri motive eder. Moral dağıtır.

AY: Terazi

Ay’ı Terazi’de olduğundan; duygusal olarak beslendiği alan, partneri ile birlikte hayatı paylaşmaktır. “Ben” yerine, “biz” denilen birlikteliklerden duygusal olarak beslenir.

Adil olunmasından, karşısında ki kişinin hakkına saygı duyulmasından, duygusal olarak beslenir. Adalet konularına önem verir, haksızlığa uğrarsa duygusal olarak yıkılır.

Sanat’ın her türlüsünü dinlendirici ve keyif verici bulur. 

“Diplomatik” özelliği ile orta yolu bulmaktan, küsleri barıştırmaktan da son derece keyif alır.

MERKÜR: Başak

Merkür Başak’ta kendi yönettiği burçtadır ve yücelim yöneticiliği olarak ta güçlüdür.

Dolayısı ile son derece “zeki” olduğunu söyleyebilirim. Hızlı düşünür ve son derece keskin görüp, hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayan analitik bir zihin ile olaylara yaklaşır. Ancak bazen ayrıntıda boğulup, resmin bütünün gözden kaçırabilir.

İkna edicidir.

Olumlu yönüyle zekasını; detaylara önem veren, sorunları hemen kavrayıp çözüm üretebilen, sistemli ve somut bir şekilde kullanır. 

Gölge yönüyle zekasını; detaylara takılarak, mükemmelleştirme adına karşısında ki kişideki kusurları görüp, acımasızca eleştirerek kullanabilir.

VENÜS: Başak

Venüs’ü Başak’ta olan Simge’nin; ikili ilişkilerinde oldukça titiz ve “kılı kırk” yaran bir şekilde seçici olduğunu söyleyebilirim.

İlişkide her şeyin mükemmel olması için elinden geleni yapar ve her türlü ayrıntıya dikkat eder. Partnerini de mükemmeleştirtmek adına çekinmeden eleştirir.

Çiçeklere “aşk” duyacak kadar sevgi besler. Güzelliğin ayrıntıda gizli olduğunu bilir. Detaylara önem verir. Şifalı bitkiler ve botanik ilgisini çekebilir. 

Modayı çok takip etmez. Ancak kostümlerinde özellikle detaylı ve ayrıntılara önem verilmiş olanı seçmeye meyillidir. 

Kostüm tasarımlarında özellikle karın bölgesine dikkat çekeni seçmesi ona; her zaman özen gösterdiği “ince ve düz karnının” güzelliğini gözler önüne sermesini sağlayacaktır.

MARS: Boğa

Mars’ı Boğa burcunda zararlıdır. Mars’ı Boğa’da olan Simge’ninagresyonu sevmediğini ve mümkünse kavgaya girmemeyi tercih ettiğini söyleyebilirim.

Agresif durumunu kontrol altına alamazsa çevresinde ki kişilere saldırgan olmaktan ziyade  yüksek sesle azarlayabilir. Bu yüzden çoğu zaman duygusal ve profesyonel ilişkisini zedeleyebilir.  

Enerji seviyesi oldukça yüksektir.

İlgilendiği aktivitede azimle çalışır.. 

“Sahip çıkma” duygusu çok kuvvetlidir.

 

BAŞAK  BURCU

ECE SEÇKİN

12 Eylül 1991

Güneş burcu: Başak

Ay burcu: Akrep

Elementi: Toprak

Belirgin fiziksel özelliği: Titiz ve zarif yapısı en belirgin fiziksel özelliğidir.

Belirli karakteristik özelliği: Ece Seçkin’in doğum haritasında ki “kişisel gezegenlerini” Ece hn.’ın karakteri ile ilgili incelediğimde, aşağıda ki sonuçlara ulaşıyorum.

GÜNEŞ: Başak

Güneş’i Başak burcunda olduğundan; detaylara önem veren, hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayan bir yapıya sahiptir.

Düzenli, tertipli ve titiz bir yapısı vardır. Dağınıklıktan hiç hoşlanmaz. 

Her şeyi; tekrar, tekrar  “mükemmel” olana kadar yeniden yapabilir.  

Planlı programlı yaşamayı sever. Hayatı düzenlidir.

AY: Akrep

Sezgileri çok güçlü olan Ece Seçkin’in duygusal beslendiği alan “derin” konulardır. Etrafında olup biteni hemen bir ortama girdiğinde hisseder.

Araştırmaktan, derinlemesine bir konuyu incelemekten, bir konuyu mükemmelleştirmekten ekstra keyif alır. Dedektiflik gibi doğal bir yeteneği vardır.

Tutkulu olarak bir konuya bağlanır ve “ya hep, ya hiç” yaklaşımıyla sonuna kadar gider.

Duygusal olarak beslendiği alanlar, tutkulu aşkıdır. Hiç olayı üstünkörü ele almaz. Tüm benliğini verir ve bundan da keyif alır.

Kıskançtır.

MERKÜR: Başak

Seçkin çok zeki biridir. Analitik bir zekaya sahiptir. Hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmaz. 

İletişiminde ayrıntıya önem verir. Karşısında ki kişiye eleştirileri olabilir. Ancak bunu sadece mükemmeli yakalamak için yaptığını bilmelisiniz. 

Kimsenin kalbini kırmak için bir eleştiride bulunmaz. Her türlü ayrıntıya dikkat ederek, iletişim kurar. Zeki biri olduğundan; “leb” demeden leblebiyi anlar.

Hızlı düşünür ve son derece keskin görüp, hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayan analitik bir zihin ile olaylara yaklaşır. Ancak bazen ayrıntıda boğulup, resmin bütünün gözden kaçırabilir.

İkna edicidir.

Olumlu yönüyle zekasını; detaylara önem veren, sorunları hemen kavrayıp çözüm üretebilen, sistemli ve somut bir şekilde kullanır. 

Gölge yönüyle zekasını; detaylara takılarak, mükemmelleştirme adına karşısında ki kişideki kusurları görüp, acımasızca eleştirerek kullanabilir.

VENÜS: Aslan

Venüs’ü de Aslan burcunda olan Ece Seçkin ikili ilişkilerinde dominanttır.

Venüs Aslan konumu bir bayan sanatçı için ihtiyacı olan en güzel konumdur ve bu bir sanatçı için Allah vergisidir.

Sahnede sanatını ortaya koymakta, sanatıyla parlamakta hiç zorluk çekmez. 

Onun ışığına bir pervane gibi tutulursunuz. 

İkili ilişkilerinde; doğuştan bir kraliçedir. Partneri bazen onun “dişi Aslan” gücü karşısında ezilebilir. Kızdığında, kükremesini duyanlar olmuştur. 

“Yürek güzelliği” ile de tanınır.

Fiziksel olarak Venüs’ünün bu güzel konumu kendisine “gür ve gösterişli” saçlar sunar. Herkes tarafından “güzel” olarak algılanan saçları, mümkünse hiç kısa kesilmemelidir.

MARS: Terazi

Mars’ı Terazi burcunda olan Ece Seçkin’in agresyon yanı güçlü değildir. Kavga etmek yerine medeni şekilde anlaşmayı tercih eder.

Kendisi diplomatik davranan, kavga ortamında arayı bulmaya çalışan, hak hukuk konusunda adaletli olan biridir. 

Ancak tüm bu özelliğine rağmen; kendisi haksızlığa uğrayabilir.