TÜRK EDEBİYATI VAKFI çatısı altında, bayrağını devraldığı amcası Ahmet Kabaklı Hocamızın mirasını yaşatmak, vasiyetlerini yerine getirebilmek ve TÜRK EDEBİYATI DERGİSİ’ni yaşatabilmek için ömrü buyunca imrenilecek bir sabır ve azimle çalıştı.

 

Türk Dünyası sevdalısıydı, bu uğurda göze alamayacağı fedakarlık yoktu. İsa Yusuf Alptekin’i Anadolu Türklerine tanıtan, Doğu Türkistan davasını Türkiye’nin gündemine taşıyan ve milli bir dava olarak benimsenmesini sağlayan O’ydu.

 

 

TÜRK EDEBİYATI VAKFI Başkanı Servet Kabaklı’nın ardından söylenecek her söz, yazılacak her yazı bir yönüyle eksik kalacaktır. Çünkü O’nun hayatı algılama mekanizmasının dalga boyu çok farklıydı. Ruhsal yapısının ve kültürel birikiminin kazandırdığı derinlikle, hayatı çok başka renkleriyle algılar ve heyecanlarını çok yoğun yaşardı. O, nesli giderek tükenmekte olan samimi ve inançlı bir dava adamıydı.

 

Türk Dünyası ve İslam Alemi sevdalısıydı. 59 yıllık ömrünü inançları doğrultusunda yaşadı.

 

TÜRK EDEBİYATI VAKFI çatısı altında, bayrağını devraldığı amcası Ahmet Kabaklı Hocamızın mirasını yaşatmak, vasiyetlerini yerine getirebilmek ve TÜRK EDEBİYATI DERGİSİ’ni yaşatabilmek için ömrü buyunca imrenilecek bir sabır ve azimle çalıştı.

 

Türk Dünyası sevdalısıydı, bu uğurda göze alamayacağı fedakarlık yoktu. İsa Yusuf Alptekin’i Anadolu Türklerine tanıtan, Doğu Türkistan davasını Türkiye’nin gündemine taşıyan ve milli bir dava olarak benimsenmesini sağlayan O’ydu.

 

Ortadoğu’daki Türkmenlerle olduğu kadar, Türkistan coğrafyasındaki Türklerle ve Balkanlardaki evlad-ı fatihanla da yakından ilgilenir, bu coğrafyalar arasındaki gönül köprülerinin her zaman canlı ve hareketli kalması için çırpınırdı. TÜRK EDEBİYATI VAKFI çatısı altında kültürümüzü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına her zaman minnet ve şükranla anılacak hizmetler yaptı.

 

O Türk Dünyası’nı, Türk Dünyası da O’nu çok seviyordu. Sultan Ahmet Camii’ndeki,  toplumun her kesiminden katılımıyla yapılan cenaze töreninin bir sevgi seline dönüşmesi, O’nun ne kadar çok sevildiğinin göstergesiydi.

 

TOPLUMUN HER KESİMİNDEN SEVENLERİ SON GÖREVLERİNİ YAPABİLMEK İÇİN SULTAN AHMET CAMİİ’NDEYDİ

 

Servet Kabaklı’nın cenazesi, yıllarını verdiği TÜRK EDEBİYATIVAKFI’nın önünde düzenlenen tören sonrasında Sultan Ahmet Camii’ne getirildi.  Servet Kabaklı’nın cenazesine İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Abrar Gulyamov, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, MHP Milletvekili Meral Akşener, Ekmeleddin İhsanoğlu, Murat Başesgioğlu, MHP eski Milletvekilleri Lütfi Türkan ile Ahmet Çakır, Nazif Okumuş, CHP Milletvekili İlhan Kesici, ANAP dönemi Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Osmaniye eski Valisi Celalettin Cerrah, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nı temsilen Közhan Yazagan, Karahan Yazgan, Korhan Yazgan, Saadet Yıldırım Pınar, Metin Köse, yazarı olduğu Yeniçağ gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu, ATV- Sabah Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Marmara Grubu Vakfı Başkanı Akkan Suver, Batı Trakya Türklerinin efsane lideri Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet, Ozan Arif, İsmail Türüt gibi tanınmış isimler katıldılar..

 

Servet Kabaklı, Sultan Ahmet Camii’ndeki cenaze töreninin ardından Eyüp Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

 

“BİLİYORUM Kİ, O’NUN YÜREĞİ CENNET’İ DE DOLDURACAKTIR”

 

Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı, amcasının oğlu olan Servet Kabaklı’nın vefatının Türk Dünyası ve Türk kültürü açısından büyük kayıp olduğunu belirterek, “Türk milletinin başı sağolsun. Bu yüreği büyük insanı uğurluyoruz Allah’ın izniyle. Biliyorum ki, onun yüreği Cennet’i de dolduracaktır” dedi.

Servet Kabaklı’nın oğlu Burak Kabaklı da, babasının bir vakıf insanı olduğunu ve onun bıraktığı emaneti devam ettirmeyi bir görev bileceklerini söyledi.

 Türk Edebiyatı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bahtiyar Aslan ise Kabaklı ile ilgili şunları söyledi:

 “Servet Kabaklı 18-20 yaşlarındaki bir genç heyecanıyla Türk ve İslam âleminin değerlerine hayatı boyunca hizmet etmeye uğraştı. Çok büyük bir boşluk bıraktı. Türk Edebiyatı Dergisi ve Türk Edebiyatı Vakfı’nın büyük hizmetler üretebilmesi için enerjisini sarfetti. Hatırlanması gereken özelliklerinden birisi, müthiş hafızası olan bir insandı. Çok naifti, çocuksu tarafı vardı. Türk dünyasıyla ilgili şeyleri konuştuğumuzda, Bahtiyar Vahapzade’yi hatırladığımızda, Karabağ olaylarını konuştuğumuzda, Türk dünyasıyla ilgili bir şiir, hikâye dinlediğimizde hemen gözleri dolardı.

Türk Edebiyatı Dergisi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni yazar Beşir Ayvazoğlu, “Servet Kabaklı, Türk basınına hizmette bulunmuş, aynı zamanda Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı amcası Ahmet Kabaklı’dan görevi devralarak bugüne ulaştırmış, Türk Edebiyatı Dergisi’nde hizmet etmiş değerli bir gazeteciydi. Allah rahmet eylesin. Yokluğu büyük bir boşluktur.”

Can dostumuz Servet Kabaklı’ya Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Mekanı Cennet olsun..