KARS - Selçuklular'ın Kars'tan Anadolu'ya girişlerinin 950. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Yahni Dağı'na saygı tırmanışı gerçekleştirildi.

Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile vatandaşlar yürüyüşün gerçekleştirileceği 2 bin 254 rakımlı Yahni Dağı'nın eteklerinde buluştu.

Burada, dağcılardan Yahni Dağı hakkında bilgi alan katılımcılar, yaklaşık bir saatlik tırmanışın ardından zirveye ulaştı.

Dağın zirvesinde Bizans ordusuyla yapılan savaşta şehit düşenler için dua edildi.

Vali Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, manevi duygular içerisinde gönüllerin fethi için buraya çıktıklarını belirterek, gönüllerin fethinin devam edeceğini söyledi.

Önemli olanın gönüllere yol kurabilmek olduğunu ifade eden Özdemir, "Biz de bu yürüyüşümüzle gönüllere yürüdük. Biz olsak da olmasak da inşallah burada olanların büyük çoğunluğu bu işi devam ettirecek. Amacımızı gençlerimizin değerlerine sahip çıkması için böyle faaliyetler yapmak. Zorlu bir parkur değildi. Herkes rahat bir şekilde çıktı" dedi.

Anadolu'nun manevi fethinde önemli rol oynayan Harakani Hazretleri'nin, Yahni Dağı'nda Bizans ordusuna karşı verilen savaşta yaralandığı ve bir süre sonra şehit düştüğü biliniyor.