ÇANAKKALE - Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşen askerlerden üçünün, Ezine ilçesinde yaşayan yakınları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giderek onların mezarlarını ilk kez ziyaret edecek.

Adada, 40 yıl önce yaşanan harekatta şehit düşen Ramazan Ersan, Sabri Soydemir ve İsmail Hakkı Kurtulmuş'un yakınları, kabir ziyaretinde bulunmak amacıyla KKTC'ye gidecek.

Yakınlarının mezarlarını ilk kez görecek olan Ramazan Ersan'ın kız kardeşi Canan İşbaşaran, Sabri Soydemir'in babası Mehmet Soydemir ve kardeşi Fahri Soydemir ile İsmail Hakkı Kurtulmuş'un kız kardeşi Saime Ertürk, bu konuda kendilerine destekte bulunan Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik'e teşekkür etti.

Mehmet Soydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaret öncesi çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Oğlunun vatan için Kıbrıs'ta şehit düştüğünü dile getiren Soydemir, "Şehidimin canı bu vatana feda olsun. Oğlumun kabrini imkansızlar yüzünden bugüne kadar bir türlü ziyaret edemedim, dünya gözüyle göremedim. Kaymakamımız Ali Fuat Atik'ten ve emeği geçenlerden Allah razı olsun. Şu anda tarif edilemez mutluluk içindeyim" diye konuştu.