ŞANLIURFA  - Suriye'de ordu birliklerinin hava saldırılarına hedef olan evden sağ kurtulup ailesiyle Türkiye'ye sığınan resim öğretmeni, yaşadıklarını yaptığı resimlerle unutmaya çalışıyor.

Haseke kentindeki bir okulda resim öğretmeni olarak görev yapan Favaz Bedran'ın yaşadığı ev, yaklaşık iki ay önce ordu birliklerinin saldırısına hedef oldu. Kullanılamayacak hale gelen evden sağ kurtularak aile fertleriyle Şanlıurfa'ya gelen Bedran, hayırseverlerin yardımıyla kiraladıkları evde yaşamaya başladı.

Bombardımanın etkisiyle yüreğinde oluşan travmayı resim yaparak hafifletmeye çalışan Bedran, barışa olan özlemini de resimlerine yansıtıyor.

-Kurs açmak istiyor-

Favaz Bedran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde 20 yıl boyunca resim öğretmenliği yaptığını söyledi. Ordu birliklerinin saldırılarında evinin yanı sıra görev yaptığı okulunun da yıkıldığını ifade eden Bedran, ''Bombardımandan sonra okullar yıkıldı, haklarımız gasbedildi. Buraya gelince kendimi hiçbir işim yokmuş gibi hissettim. Daha sonra hayırseverlerin desteğiyle resim malzemeleri aldım. Günümü resim yaparak geçiyorum'' dedi.

Resim yapmanın kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu ve yaşadığı olumsuzlukları bu şekilde unutmaya çalıştığını belirten Bedran, ailesinin geçimini de bu yolla sağlamak istediğini dile getirdi.

Bedran, Suriye'de biriktirdikleri parayla geçindiklerine işaret ederek, ''O da bitmek üzere. Ben ve çocuklarım çalışmak istiyoruz. En azından mesleğimi icra edip insanlara yararlı olmak istiyorum. Burada boş oturacağıma resim kursu verebilirim. Bu konuda yetkililerden destek bekliyorum'' diye konuştu.