TEVFİK ERK/İSTANBUL - İlk açılışı yapılan park  İnönü mahallesinde “ Kartanesi Parkı” oldu. Açılışa Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ,Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem,  AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Azmi Ekinci, Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürü  Şener Yılmaz, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Sancaktepe Müftüsü Yusuf Bingöl, Belediye Başkan Yardımcıları,mahalle muhtarları,meclis üyeleri ,davetliler ve mahalleliler katıldı. 
Açılışta bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Kartanesi Parkı ilçemizin 87. parkıdır” dedi. Başkan Erdem “Dünyada şehirlerin gelişmişlik seviyesi, o kente nefes aldıran yeşil alanların ve insanların toplanıp sohbetlerini gerçekleştirebileceği sosyal alanların çokluğuyla ölçülmektedir. Bu, yeşil alan ihtiyacının yoğun yaşandığı İstanbul’da oldukça önemli bir rakamdır. Hedefimiz bu rakamları daha da yukarılara taşımaktır” dedi.
Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ve İstanbul Milletvekili Osman Boyraz yaptıkları kısa konuşmada Kartanesi Parkı’nın hayırlı olmasını dilediler.
İkinci  parkın açılışı Merve Mahallesinde oldu.Hizmete giren “Kelebek Parkı” ilk açılışta olduğu gibi çocukların akınına uğradı. Bir yandan protokol konuşmaları yapılırken çocuklar çoktan oyun alanına girmiş doyasıya parkta oynamaya başlamışlardı. Kimi salıncakta sallanırken kimi çocuklar kaydırakta oynuyorlardı.
Başkan İsmail Erdem yaptığı konuşmada, parkların yapımı kadar muhafaza etmenin de önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Feyzullah Özcan ise,  park ve çocuk oyun alanlarının ne kadar önemli bir ihtiyacı karşıladığının çocukların ilgisinden belli olduğunu ifade etti.  İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise geleceğimizin teminatı olan çocuklara önem veren çalışmalarından dolayı Başkan Erdem’e teşekkür etti.
Protokol açılış kurdelesini kesmeye hazırlandığı sırada makasları alan çocuklar kurdeleyi kesti. Böylelikle Sancaktepe’nin 88 .Parkı olan Kelebek parkının açılışı, protokolün önünde çocuklarla birlikte yapılmış oldu.