İSTANBUL
 Sinema ve dizi oyuncusu Özlem Balcı'nın koordinatörlüğünde, Siirt Valiliği iş birliği, sanatçıların ve iş insanlarının desteğiyle Siirtli çocuklar için "10 bin çocuğa 10 bin bisiklet" kampanyası düzenlendi.

TRT1'de yayınlanan "80'ler" dizisinin beğenilen oyuncularından Balcı, kampanyaya ilişkin AA muhabirine bilgi verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 13-19 Mayıs tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Siirt Sinema Şenliği'ne katıldığını hatırlatan Balcı, şenlikte, ilk kez sinemada film izleyen ve sanatçılarla bir araya gelen Siirtli çocukların, sinema ve tiyatroya ilgisi olduğunu gözlemlediğini anlattı.

Balcı, bisiklet kampanyasının başlamasına vesile olan Siirt Sinema Şenliği'nde gelişen olayı şöyle aktardı:

"Sinema şenliğine katılan bir çocuk, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın yanına gelerek bisiklet istedi. Vali Tutulmaz da 'Verelim' dedi. Bunu duyan diğer çocuklar da bisiklet isteyince, çocukluğum geldi aklıma. Ben de bisiklet isterdim babamdan. O zaman memurdu. Artık illallah ettikten sonra bisiklet almıştı bana. O da istediğim bisiklet değildi, ikinci eldi. O çocuklarda kendi çocukluğumu gördüğüm için dondum kaldım. Uzun uzun baktım çocuklara. Vali Bey, ne yapacağını şaşırdı. O sıra çocuklara; 'Siz gelin istemeyin. Ben size ne kadar bisiklet istiyorsanız göndereceğim.' dedim. Üç çocuğun adresini aldım. İkisi daha istedi, onların da adresini aldım. Sonra diğer çocuklar boyunlarını büktü. Şimdi öbürlerinin suçu ne? Onlar önce geldi şanslılar da sonra gelenler şanssız mı?"

Siirt'e, hemşehrisi Antalyalı Mustafa Tutulmaz'ın vali ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın memleketi olması dolayısıyla ayrı bir ilgi de duyduğunu anlatan Balcı, Tutulmaz'dan izin alarak, bisiklet işini çözmek için kolları sıvadığını söyledi.

Siirt Valisi Tutulmaz ile yaptığı görüşme sonucu bu bisiklet yardımını "10 bin çocuğa 10 bin bisiklet" kampanyasına dönüştürdüğünü belirten Balcı, "Kampanyaya destek vermek isteyenler, Siirt Valiliği'nin TR58 0001 5001 5800 7304 6935 08 numaralı hesabına bağışta bulunabilecek. Toplanan paraya göre bir ihale yapılarak bisikletler alınabilir. Görüştüğüm sanatçı arkadaşlarım kampanyaya çok sıcak baktı ve destek vermek istediklerini belirtti. Ayrıca Siirtli iş insanlarımız da yanımızda. Bu kampanya ile Siirt ve köylerinde yaşayan 10 bin çocuğa bisiklet alacağız. Kampanya sonunda alınan bisikletler Valilik tarafından çocuklara dağıtılacak." bilgisini verdi.