ESKİŞEHİR - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin dünya turizminde ana oyunculardan biri konumunda bulunduğunu ve bu noktaya gelmesinde inanç turizminin de katkısının büyük olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: 

''İnanç turizminde büyük bir potansiyeli olan Türkiye'ye, küresel merak ve ilgi gittikçe artıyor. Türkiye, inanç turizminin zirve destinasyonları arasına girebilecek kaynaklara sahip. Bu kaynaklar arasında İslam dünyasının kutsal emanetleri, bugünkü Hristiyanlığın temellerinin atıldığı İznik 'Aya Sophia Kilisesi', İsa'nın havarilerinin Hristiyanlığı yayma faaliyetlerinde önemli roller oynayan Tarsus'daki Aziz Paul ve Hatay'daki Aziz Pier kiliseleri ve  Hz. İsa'nın Hristiyanlığı yaymasında önemli rol oynayan mesajlarının ulaştığı 'yedi kilise' bulunuyor.'' 

Ulusoy, Suriye, İran'da yaşanan siyasi kriz ve Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krize rağmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre 2012 yılının ocak ve eylül döneminde Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.51 oranında artarak 25 milyon 756 bin 984'e ulaştığını sözlerine ekledi.