MUĞLA - Marmaris'te Yeniyol Caddesi'nde kazanın meydana geldiği noktada toplanan Dokoyan'ın yakınları ve arkadaşları, mahkeme sürecinin uzamasına ve kazaya karışan diğer tarafa ait iş yerinin camlarını kıran anneye mahkeme tarafından ceza verilmesine tepki gösterdi.

Ermeni gencin annesi Susanna Margaryan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazadan 19 gün sonra oğlunun ölümüne sebebiyet verdiği iddia edilen sürücünün mahkeme tarafından serbest bırakıldığını söyledi.

Margaryan, haksız olduğuna inandıkları kararı duyunca çılgına döndüğünü ve isyan ederek karşı tarafa ait iş yerinin önüne gidip iki taş alarak iki cam kırdığını anlattı.

Acılarına saygı göstermeyen karşı tarafın ailesinin kendisine dava açtığını ifade eden Margaryan,''Bir buçuk ay önce aleyhime açılmış olan bu dava sonuçlandı ve 100 gün hapis cezası verildi. Günlük 20 lira karşılığında para cezasına çevrildi. Bu nasıl bir adalettir. Bir can gitti cezası günlük 20 lira, acılı bir anne iki cam kırmış o da günlük 20 lira. Oğlumu öldüren 18 gün hapiste yattı, annesi ise 100 gün hapis yatacak. Ben son nefesime kadar bu mücadeleyi sürdüreceğim'' diye konuştu.

Bu parayı ödemeyeceğini ve hapse gireceğini kaydeden Margaryan, ''Yaptığım şeyin arkasındayım'' dedi.

Yeniyol Caddesi'nde 13 Şubat 2008'de meydana gelen trafik kazasında Artur Dokoyan'ın kullandığı motosiklet ile bir minibüs çarpışmış, kazada Dokoyan hayatını kaybetmişti.