Antalya'da Hatice Tıraş, otomobilin çarpması sonucu yatağa mahkum olan 27 yaşındaki evladı Murat'ı, gösterdiği sevgi ve ilgisi sayesinde yeniden hayata bağladı.

Kemer ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Hatice ile Fahrettin Tıraş çifti, çok istemelerine rağmen çocuk sahibi olamayınca bir tanıdıklarının oğlu Murat'ı henüz dört aylıkken evlat edindi.

Hatice anne, 15 yıl önce eşini kaybedince üzüntüsünü oğluyla gidermeye çalıştı. Dört yıl önce otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Murat Tıraş, solunum cihazına bağlandı. Hatice Tıraş, doktorların "Yaşamaz, yaşasa da yatağa mahkum olur" dediği Murat'tan ümidini hiç kesmedi.

İki aylık tedavisinin ardından yüzde 81 engelli olarak taburcu edilen Murat, annesinin gayretleriyle yeniden hayata bağlandı. Gösterilen ilgi ve sevgi, fizik tedavi desteğiyle engelli durumu yüzde 20 gerileyen 27 yaşındaki Murat, destekle de olsa ayağa kalkmaya başladı.

"Yavrumu bebek gibi besliyorum"

Hatice Tıraş, yaptığı açıklamada, oğlunun askerden geldikten sonra evlendiğini, kaza sonrası eşinin bir süre Murat'a baktığını, daha sonra bırakıp gittiğini söyledi.

Çocuğunun kazadan sonra iki ay yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini, sıvı gıdalarla beslendiğini aktaran Tıraş, hayatını ilk günden itibaren oğluna adadığını dile getirdi.

Konuşamayan evladını kaza sonrası ilk gördüğünde çok üzüldüğünü anlatan Tıraş, şöyle konuştu:

"Yavrumu bebek gibi besledim, besliyorum. İlk zamanlar ne ekmeğini yiyebiliyor, ne de konuşabiliyordu. Fizik tedavi sonrası evde hareketlerini eksiksiz yapması için çabalıyorum. Hep bir gün yine onun yeniden yürüyeceğini inandım. Temizlik ihtiyaçlarını komşularımın yardımıyla yapmaya çalışıyorum. Geceleri bile, 'ona bir şey olacak' düşüncesiyle yanından hiç ayrılmıyorum. Çok şükür konuşmak için çaba gösteriyor. Destekle ayağa kalkıyor, zor da olsa ellerini hareket ettirebiliyor. Hatta kendi yemeğini bile yiyebiliyor. O benim canım, ciğerim, kuzum. Nefes alması bile bana yetiyor. Oğlum benim kaderim. Hiçbir zaman acizlik yapmadım. Hep halimize şükrettim."

Murat Tıraş ise kazadan sonra hayatının tamamen değişmesine rağmen annesi yanında olduğu için çok mutlu olduğunu vurguladı.

Yürümek ve eski yaşantısına dönmek için çok çabaladığını belirten Tıraş, "Yürümek için inat ediyorum. Halime şükrediyorum. Annemi çok seviyorum." dedi.