FRANKFURT - Türkiye'de kalp nakli için Almanya'ya getirilen ancak beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek nakil yapılmayan 21 aylık Muhammet Eren'in babası Yavuz Dönmez'in, hastanenin eşitlik ve yaşama hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle Almanya Federal Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğu bildirildi.

Kalp nakli yapılması için 4 ay önce Essen'deki Giessen Üniversitesi Hastanesine getirilen 21 aylık Muhammet'in babası Yavuz Dönmez, AA muhabirine,  kalp nakli yapılması için oğlunun henüz listeye alınmadığını belirterek, bu konuda herhangi bir gelişme yaşanmadığını söyledi.

"Son çare olarak Kalsruhe'deki Almanya Federal Anayasa Mahkemesine başvurdum" diyen Yavuz, şöyle devam etti:

"Bir sonraki aşamada buradan sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. Federal Anayasa Mahkemesi için gerekli belgeleri imzalayıp gönderdik. 2 maddeden başvurduk. Eşitlik ve yaşama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurumuzu yaptık."

Hastane yönetiminin medyada çıkan haberlerden sonra çok rahatsız olduğunu anlatan Dönmez, "Hastane ile birçok şeyi artık avukat aracılığıyla görüşüyoruz. Hastaneyle birebir iletişimimiz çok nadir oluyor. Yoğun bakımdaki bir iki hemşireyle iletişimimiz var" diye konuştu.

Dijital ortamda imza kampanyası başlattıklarını ve yaklaşık 20 bine yakın imza topladıklarını ifade eden Dönmez, her yoldan mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.

Çocuklarının sağlık durumunda belirli gelişmeler yaşanmasına rağmen hastanenin buna kayıtsız kaldığına dikkati çeken Dönmez, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çocuğum solunum cihazından ayrıldı, nefes alabiliyor, acıyı hissediyor, duyuyor, görüyor. Beyninde hasar var doğru ancak 2 senedir  yatıyor bu çocuk hasta sonuçta. Her defasında uyuşturucu iğneler aldı.

Çocuğumdaki gelişmeler, düzelmeler doktorları şaşırtıyor ancak kalp nakli noktasında olumlu bir adım yok maalesef. Hastane yönetim kurulu bize dışarıdan farklı bir komisyon getirip çocuğu muayene ettireceğine dair 2 defa söz verdi ancak sözlerinde durmadılar. "