İSTANBUL -  Malatya'da 20 yıl çobanlık yapan 56 yaşındaki Bayram Kozat, daha sonra yerleştiği İstanbul'da emekliliğinin ardından seçtiği yeni mesleği "köpek gezdiriciliği" ile çobanlık günlerine dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Memleketi Malatya'da 20 yıl çobanlık yaptıktan sonra "taşı toprağı altın" diye tanımladığı İstanbul'a gelen Kozat, burada 21 yıl belediyede çalışıp emekli oldu. 4 yıl önce köpeğini gezdirmesi için kendisine teklifte bulunan kişiye olumlu yanıt veren Kozat, çok sevdiği köpekleri gezdirerek para kazanmaya başladı. Kozat, bir köpek ile başladığı yeni mesleğinde müşterilerine verdiği güvenle bu sayıyı kısa sürede 9'a çıkardı.

İstanbul'un en kalabalık caddelerinde farklı cins köpekleri gezdiren Kozat, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Kozat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpek gezdiriciliğinin kolay olmadığını, ancak kendisinin bu işi severek yaptığını anlattı.

Hayvanları çok sevdiğini ifade eden Kozat, "Memlekette 20 yıl çobanlık yaptım. Aklımda kalmıştı, 'zamanla çobanlığa dönebilir miyim, dönemez miyim?' diye. Hesap yaptım, sonunda buldum. Ben şimdi köpeklerle çok mutluyum, onları severek gezdiriyorum. Bu işi ticari amaçla yapmıyorum. Herkes de benden memnun" şeklinde konuştu.

"Mesuliyeti olan bir iş"

Yaptığı işin ilgi çektiğini ifade eden Kozat, bazı kişilerin kendisine "Biz de yapabilir miyiz?" şeklinde soru yönelttiğini anlattı. Bu kişilere, herkesin köpek gezdiriciliği yapamayacağını söylediğini ifade eden Kozat, şöyle devam etti:

"Köpeklerin sahipleri önemli insanlar, kimisi ünlü, iş adamı, gazeteci, yazar, sanatçı, reklamcı. Mesuliyeti olan bir iş. Köpekler aralarında kavga edebiliyor, gözüm gibi baktığımdan şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Sabah saat 06.00'da tek tek köpekleri evlerinden alıyorum. Sahipleri bana güvendiği için ev anahtarları bende duruyor. 08.30'a kadar bir tur gezdiriyorum. Sonra biraz dinlenip saat 14.00'te bir tur daha gezdiriyorum. Akşamları da evlerine bırakıyorum."