ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde Birlik Vakfı tarafından düzenlenen, ''Ankara Konuşmaları'' programında, bakanlığının hizmetlerini ve bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Programın ardından basın mensuplarının soruları yanıtlayan Şahin, bir gazetecinin, ''Dizilerdeki koruyucu aile hizmetine yönelik desteği nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, medyanın desteğiyle toplumun koruyucu aile sistemini daha iyi algıladığını ve bu sayede talebin arttığını söyledi.

''Şu anda 5 bine yakın gönül elçilerimiz oldu, yeni kampanyayla da 300 ailemiz koruyucu aile olmak istediğini söyledi'' diyen Şahin, konuyla ilgili kafalardaki soru işaretlerinin cevap bulmasının önemine değinerek, şöyle konuştu:

''Burada da yerel medya ve medyanın içerisinde verilen hikayelerde koruyucu aile sisteminin ne işe yaradığı, olduğu zaman  da sistem nasıl çalışıyor onu gösterecek örnekler olunca toplumun algısı daha hızlı bir şekilde koruyucu sistemi anlıyor ve daha fazla talebe dönüşüyor. Bu bakımdan medyanın bu alandaki gücünü çok önemsiyoruz. Koruyucu aile sisteminde de ciddi bir destek alıyoruz. Bu bakımdan da bu sistem tuttu. İnşallah hızlı bir şekilde sayımızı çoğaltacağız.''

Şahin, doğum izni tartışmalarına ilişkin bir başka soruya karşılık, konunun şu anda çalışma aşamasında olduğunu ifade ettiği.