ANTALYA 

Manavgat'ta pompalı tüfekle Zübeyde Ediz'i öldüren zanlının Mersin'de yakalandığını, son dönemde ilçede yaşanan kadın cinayetleri konusunda özel çalışma yapılmasının planlandığı belirtildi.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manavgat'ta son olarak geçtiğimiz günlerde bir kadının pompalı tüfekle öldürüldüğünü, bu olayın son 3 ayda 4'üncü kadın cinayeti olduğunu belirtti. 

Yasalar kapsamında bu tür olaylara karşı güvenlik önlemleri alındığını dile getiren Öztürk, "Mahkemeler koruma kararı alıyor ancak olay gece yarısı yaşanabiliyor. İnsanların kötü niyetli olduklarını da düşünmek lazım. Manavgat'ta 4 kadın cinayeti dikkatimize çekti. Manavgat'taki bu konuyu özel olarak masaya yatırdık" dedi. 

Manavgat'ta pompalı tüfekle Zübeyde Ediz'i öldüren M.D'nin Mersin'de yakalandığını söyleyen Vali Öztürk, sadece nisan ayında öldürülen Yeliz Tek cinayetinin failinin yakalanamadığını, bu konuda da çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 

Bir gazetecinin "Emniyet konusunda tedbirsizlik olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna Vali Öztürk, Antalya'da yeni göreve başladığını hatırlatarak, "Evveliyatını bilmediğim için bu konuda bir şey söyleyemiyorum ama arkadaşlar gerekli tedbirleri alacaklar. Bir değişiklik gerekirse de yaparız" diye konuştu.