İZMİR - İzmir'in Karaburun ilçesi, oltayla balık avlamayı sevenleri bu yıl 6. kez "Levrek Avı Yarışması"nda ağırladı.
Amatör balık avcılığını geliştirmek ve sürdürülebilir balık avcılığını özendirmek için düzenlenen yarışmaya bu yıl 302 kişi yarışmacı olarak katıldı. Deniz turnası, kalamar, ahtapot, sübye, pisi, kefal, mercan, karagöz ve sargoz balıklarının tutulduğu yarışmada hedef seçilen levrekten 3 tane çıktı. Ediz Dülger'in 1. olduğu yarışmada, Antalya'dan etkinliğe katılan Yusuf Korkmaz 2'nciliği, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Yüksekokulu öğrencisi Alican Özgen 3'üncülüğü elde etti. Dereceye girenlere altın olta iğnesi ve olta takımı armağan edildi. Bu yıl 302 kayıtlı katılımcı arasında kadın oltacıların çokluğu da dikkati çekti. Yarışma öncesi müzikli eğlence düzenlenip sucuk ekmek dağıtılırken gece yarısı katılımcılara sıcak çorba dağıtıldı.
Manisa İlinden yarışmacı olarak organizasyona katılan Fatih Geçmiş, böylesine güzel bir organizasyonda sadece levrek balığı hedef seçiliyor oysa levrek balığı haricinde en büyük balığı tutan yarışmacıya da ödül verilmesini teşvik açısından yarışmayı daha cazip hale getireceğini belirtti.
 Bu yıl yapılan 6. "Levrek Avı Yarışması"nda en büyük balığı kendi gruplarının (Efe Caner, Orhan Kılıç, Fatih Geçmiş) yakaladığını ifade eden Fatih Geçmiş, en büyük balığı yakalamalarına rağmen herhangi bir ödül almadan geri dönmenin burukluğunu yaşadıklarını, bu burukluğu gelecek yıllarda yapılacak olan organizasyonlarda en büyük balığı yakalayacak yarışmacıların yaşamaması için yetkililerin ve Organizatör Cem Liman’ın gerekli duyarlılığı göstereceğine inandığı sözlerine ekledi.
(Hasret Dilek DELİER)