ZONGULDAK

Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan kimyasal yüklü "M/T Basat" isimli tankerden kaçırılan iki denizciden Murat Yılmaz, fidye ödenerek kurtarılmalarının ardından Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki ailesine kavuştu.

İlçe merkezinde bir arkadaşını ziyaret eden 3 çocuk babası Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 Kasım'da deniz haydutları tarafından arkadaşı Emrah Samancıoğlu'yla kaçırıldıklarını, 12 gün dağlık alanda tutulduklarını söyledi.

Ekmek, su ve muzla beslendiklerini anlatan Yılmaz, "Olay sırasında ben geminin arka kısmındaki kamaramdayken alarm çaldı. Diğer kaçırılan arkadaşım da üst güvertedeydi. Alarm çaldığında ne olduğunu anlayamadım. Kamaramdan çıktığımda korsanlarla karşılaştım, diğer arkadaşlarımız sığınma odasına kaçmışlardı. Ben ve arkadaşım kaçamadık. Korsanlar bizi rehin aldı" diye konuştu.

Yılmaz, gemiden indirilerek bota bindirildiklerini, daha sonra Nijerya’nın iç kısımlarındaki dağlık bölgeye götürüldüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Burada 12 gün kaldık. Yemek verdiler ama yemedik su, muz ve ekmekle beslenmeye çalıştık. Telefonla bir kez arkadaşımı aradım, iyi olduğumu söyledim. Ondan sonra haydutlar gemi şirketiyle irtibata geçerek bizim için fidye istediler. Korsanlar bize 12 gün süresince iyi davrandı. Fidye ödenmesinin ardından da serbest kaldık. Korsanlar bizi buluşma noktasına götürerek şirket yetkilerine teslim etti. Ardından İstanbul’a uçakla gelerek hastanede kontrolden geçtim. Dün gece de Alaplı'ya geldim, Sağlık durumum gayet iyi. Şirketimize çok teşekkür ediyorum. Korsanların istediği fidyeyi ödeyerek serbest kalmamızı sağladılar."

Ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu aktaran Yılmaz, biraz dinlendikten sonra yeniden gemilerde çalışmaya devam edeceğini dile getirdi.

Yılmaz, ailesiyle görüntü vermek istemedi.