HAZIRLAYAN: Astrolog Özlem Çetinkaya Yılmaz

Yılın ilk gezegen hareketi, “sürprizlerin” gezegeni Uranüs’ün direk hareketine dönüşü ile başlıyor.

2 Ocak 2018’de URANÜS direk hareketine dönüşü sizin; “imaj”ınızı anlatan birinci evinizde gerçekleşiyor.

Yeni yıla imajınızda yapacağınız sıra dışı değişimlerinizle adım atıyorsunuz. Dış görüntünüzde radikal, marjinal sayılabilecek bir değişime kararlı bir şekilde giriyorsunuz. Saç, giyim stili ve imaj olarak baştan aşağıya yenileniyorsunuz. 

Yalnız estetik gibi kalıcı bir imaj değişikliği için o gün aldığınız sert açılara iyice baktırmanızı öneririm. Çünkü Uranüs “güzel” olanı değil, “sıra dışı” olanı anlatır. Yani estetikle güzel olacağım derken, pek alışık olunmayan bir görüntüye de bürünebilirsiniz.

Uranüs’ün bir sonra ki retrosu 7 Ağustos 2018’de başlayacağından; bu tarihe kadar hareketli bir yılın ilk yarısından bahsedebiliriz.  Dolayısı ile imajınızla ilgili çalışmalarınızı bu tarihe kadar planlayabilirsiniz.

(Yalnız Merkür ve Venüs retrolarının olmadığı bir güne rastlaması önemli olacaktır. O tarihlere de bakınız yazımın devamında.)

Siz; 31 Ocak 2018’de ile 11°37’/Aslan burcunda meydana gelen “Tam Ay tutulmasını”, çocuklarınız, aşklarınız, yaratıcılığınız, yetenekleriniz ve hobileriniz alanında yaşıyor olacaksınız.

Çocuklarınızla ilgili kararsız kaldığınız henüz netleşemediğiniz bazı konularda bu tutulmadan sonra bir karara varabilirsiniz. 

Aşkınızla ilgili bilmediğiniz bir takım konular tutulma sonrası açığa çıkabilir. Yepyeni bir aşk ilişkisini de müjdeleyebilir bu Ay Tutulması.

Sizin daha önceden farkında olmadığınız bir yeteneğiniz veya sanatsal yaratıcılığınız ile ilgili tutulma sonrası, bu yanınızı geliştirmek üzere bir karara varabilirsiniz.

Bunlardan başka şu konulara da ışık tutabilir Ay Tutulması. Yani daha önceden bilmediğiniz bazı konular gözler önüne serilebilir. 

Bunlar:

  • Ailemin parası
  • Kardeşimin eğitimi, kardeşimin ticareti, 
  • Eşin gelecek umutları, 
  • Ortağımın kariyeri, 
  • Patronumun ortakları, ortak kazançları,

ile ilgili konular olabilir.

16 Şubat 2018’de gerçekleşen yılın ilk “Parçalı Güneş Tutulmasını” siz; onbirinci ev olan “sosyal çevreniz” alanında yaşayacaksınız.

Dolayısı ile; sosyal çevreniz, arkadaş gruplarınız, üye olduğunuz dernekler veya kluplerde “bütünün hayrına” olacak işlerin peşinden koşarak, bir takım projeleri  başlatabilirsiniz. 

Her zamankinden “farklı ve orijinal” olan  projelerinizi, tutulma sonrası takip eden 6 aylık süreçte ortaya koyabilirsiniz.

Ayrıca kardeşinizin (veya yakın akrabanızın) yüksek eğitimi ile ilgili farklı ve orijinal olan bir dala başlamasını sağlayacak girişimlerde bulunabilirsiniz.

Varsa evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili, bazı önlemler alarak yeni bir yaşam stili belirleyebilirsiniz.

Ayrıca takip eden 6 ay boyunca; eşinizin farklı ve sıra dışı bir hobiye başlama girişimi olabilir.  Bu hobi teknoloji ile ilgili olabileceği gibi ( digital yarışlar v.s.), spor veya dans gibi sanatsal bir faaliyet te olabilir. Yalnız fark yaratan bir hobi olacaktır.

9 Mart 2018’de 23°13’/Akrep burcunda başlayan Jüpiter retrosu sizin; “ortaklarınız ve ortak kazançlarınız” olan alanda etkili olacak.

Bu retro 10 Temmuz 2018’e kadar sürecektir.

Jüpiter’in bu retro sürecini kaçan fırsatları yakalamak değil de; daha çok elde edilen tecrübeyi, “mükemmelleştirme” yönünde değerlendirmeniz daha da muhteşem sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.

Yeter ki, Akrep’in talep ettiği şekilde, “derinlemesine” olarak  konuları ele alın.

Bu süreçte özellikle aldatmalardan uzak durun. 

Cinsellikte  bu süreçte sorun getirebilir.


Jüpiter son cömerliğini de Akrep burcundan çıkmadan önce ki son haftada yerine getirecek.

Jüpiter- Chiron üçgen açısını  1 Kasım 2018   saat 19:35 itibari ile;  (28’31”/Akrep D- 28’31”/Balık Rx) gerçekleştirecek. 

Bu açının etkisi üzerimizde:”Şifalanma” açısı olarak etkisini gösterecek.

23 Mart 2018’de Ankara saati ile 02:18’de başlayan yılın birinci Merkür retrosunu siz; “imaj” alanınız olan birinci evinizde yaşıyorsunuz.

Merkür retrosunda 15 Nisan 2018 kadar olan süreçte özellikle dış Dünya’nızın sizi yanlış anlamaları mümkün. Kendinizi ifade edişiniz bu süreçte zorlaşabilir. İletişimde sorunlar yaşayabilirsiniz.

Eğer doğum haritanızda Merkür’ünüz retro değilse; o zaman bu retro süreçte kurduğunuz iletişimlerinizde mutlaka sorunlar çıkacaktır. Bu sorunlar ister kendinizi ifade edemeyişinizden olsun, ister haberleşmenin teknoloji üzerinden doğan aksaklıkları nedeniyle olsun, retro bitimine kadar yolunda gitmeyeceği açık.

Önemli toplantılarınızı ve seminerleri retro sonrasına ertelemeniz en doğrusu olur.

Bu süreçte sizden başka, aile fertlerinizi de etkileyen olaylara şahit olabiliriz. Örneğin:

Çocuğunuzun yüksek eğitimi ile yapacağınız yazılı girişimlerinizde sorunlar ortaya çıkabilir. Gönderdiğinizin bir mailin yerine ulaşıp ulaşmadığını teyit etmekte fayda var.

Bu retro sürecinde eşinizin; yanlış anlaşılması yüzünden düşmanları çoğalabilir. Kendini ifadesinde sorunlar yaşayacağından önemli girişimlerini retro sonrasına ertelemesi önemlidir.

Retrolar içinde fırsatlar da barındıran enerjilerdir. Bu süreci doğru yönetmek te elinizde. 

Retroları “fırsata çevirebileceğimiz çalışmalar nelerdir?” bir bakalım.

Bu süreçte geçmişe dönüp yarım kalan işlerinizi, tamamlayabilirsiniz. 

Geçmişte iletişim nedeniyle bozulmuş ilişkilerinizi düzeltmek için bir fırsattır.

Ayrıca Merkür retroları, geçmişte kaybolmuş bir eşyamızı bulmamıza yardımcı olabilir. Kaybolan eşyalarınızı bu süreçte bir kere daha arayın. Bulabilirsiniz.

18 Nisan’da 2018’de  Oğlak burcunda başlayan Satürn retrosu haritanızın; “kariyer” alanı olan onuncu evinizde gerçekleşiyor.

Bu Satürn retrosu 6 Eylül 2018’e kadar sürüyor.

Bu süreçte geçmişte sorumluluğunu almaktan kaçmış olduğunuz konular tekrar karşınıza gelir.

Bu yüzden kariyer alanınızda kaçırmış olduğunuz fırsatlar olabilir.

Dolayısı ile; kariyer alanınızda almadığınız sorumluluklarınız yüzünden kaçan kariyer fırsatlarınız bu sefer alacağınız sorumluluklarınız ile “düzeltme fırsatınız” olarak karşınıza gelebilir. 

İlkbahardan sonbahara kadar, bu disiplin içinde yaşarsanız, sorunlarınızı aşarsınız.

Değerlendirin.

22 Nisan 2018’de Oğlak burcunda başlayan Plüto retrosu sizin;”kariyer” eviniz olan onuncu evinizde gerçekleşiyor.

Bu retro 1 Ekim 2018’e kadar devam edecek.

PLÜTO retro iken; değişim dönüşüm ve yeniden yapılandırma konusunda bir duraksama yaşayabiliriz. Ve bu retro sürecinde (1 Ekim’e kadar) geçmişte yakıp, yıktığımız ve köprüleri attığımız konular karşımıza gelir. 

Ancak bu süreçte ya bu konuları tamamen “kökten değiştirerek”, yeniden yapılandırırız, 

ya da her şeyi tamamen “yıkar”, bir daha o konuyu hayatınızın kıyısından bile geçirmeyiz.

Dolayısı ile bu süreçte; size geçmişte ki kariyeriniz ile ilgili “ya hep, ya hiç” diyerek yıktığınız köprüler nedeniyle kaçırdığınız kariyer fırsatlarınız karşınıza gelir. 

Yaklaşık 6 ay sürecek olan bu süreçte, bu durumu yeniden yapılandırarak, Plüto retrosunu fırsata dönüştürebilirsiniz.

Değerlendirin.

19 Haziran 2018’de başlayan Neptün retrosunu siz; “kendi kişisel gelişim” alanınız olan onikinci evinizde yaşıyorsunuz.

24 Kasım 2018’e kadar retro olacak olan Neptün sizi; özellikle bu süreçte kendinizi feda ettiğiniz konular ile meşgul edebilir. 

Dış Dünya’ya bu süreçte “kafası karışık”, dağılmış ve “kurban” konumunda gözükebilirsiniz.

Bağımlılıklar nedeniyle yaşanabilecek dağılmalar söz konusu olabilir.

Neptün retrosunda  gaz veya sıvı ile zehirlenme tehlikesi  vardır. Bu nedenle özellikle bu konulara dikkat etmeli.

Bağışıklık sistemi veya bulaşıcı hastalıktan dolayı kendinizi izole etmek zorunda kalacağınız bir süreç geçirebilirsiniz.

Ancak her retroda mevcut enerjiyi olumlu değerlendirme fırsatlarımız vardır.

Neptün retrosunda,  özellikle bu süreçte ilham kanallarınızı açıp; yaratıcılığınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Soyut olarak aldığınız enerjiyi somut eserlere dönüştürmek, bu retroyu olumlu yönde değerlendirme fırsatıdır.

Siz; 26 Haziran 2018’de başlayan Mars retrosunu haritanızın; sosyal çevreniz ve arkadaş gruplarınız olan 11. ev alanında  yaşıyorsunuz.

Dolayısı ile 26.6.2018 ile 27.8.2018 arasında “harekete geçme enerjiniz” içe doğru çalışacağından; harekete geçmekte, önlem almakta, tepki vermekte gecikirsiniz.

Mars retrosunda en doğru hareket şeklimiz;  retro bitene kadar “güç gerektiren ve harekete geçmemiz” gereken işleri askıya almak ve ileride yeniden ele almak üzere işleri tamamlanmamış olsada bir süreliğine ertelemektir.

Sosyal çevrenizde arkadaş gruplarınızda efor gerektiren işleri retro sonrasına ertelemeniz, gelecek projelerinizi şimdilik askıya almanız en doğrusu olacaktır.

Ancak bu önlemler; doğum haritasında Mars’ları retro olanlar için geçerlidir. Oysa gökyüzünde Mars retro iken doğanlar, Mars’ın retro olduğu bu süreçte (26.6.2018 ile 27.8.2018 arasında) tam tersi enerjilerinde artış olur, kendilerini daha rahat ortaya koyar ve hedeflerine daha kolay ulaşabilirler.

Dolayısı ile; doğum haritasında Mars’ı retro olanlar Mars retro iken (26.6.2018- 27.8.2018 arası), isteklerinin peşinden gidebilir, atılımlar yapabilirler.

13 Temmuz 2018’de ile yılın ikici “Parçalı Güneş tutulması”  olarak gerçekleşen tutulmayı siz; dördüncü ev olan “ebeveynler ve yaşadığınız yer olan” alanda yaşayacaksınız.

Dolayısı ile; tutulma sonrası takip eden 6 ay boyunca yaşadığınız yeri evinizi daha güvenilir ve barınılır hale getirebilirsiniz. Evinizde kendinizi “güvende” hissetmek sizin için bu tutulma sonrası önem kazanacak.

Ayrıca bu süreçte eşinizin kariyeri ile ilgili yeni bir başlangıçtan söz edebilirim. 

Bu süreçte gelişebilecek olaylar nedeniyle; annenizin ve babanızın imajı için , “koruyup, kollayan”  ebeveynler olarak yeni bazı girişimler yapabilirsiniz.

Varsa evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili, tutulma sonrası bir anne gibi bakımınıza ihtiyacı olabilir. Sağlıklı yaşam için önemli adımlar atabilirsiniz.

26 Temmuz 2018’de başlayan yılın ikinci Merkür retrosunu siz; ”çocuk ve aşk” eviniz olan beşinci evinizde yaşayacaksınız.

Merkür retrosunda 19 Ağustos 2018 kadar; çocuğunuzla veya sevgilinizle aranızda iletişime dayalı sorunlar yaşayabilirsiniz.

Eski sevgililer bu süreçte karşınıza çıkabilir. Geçmişte iletişim nedeniyle oluşmuş sorunları bu retroda düzeltme şansınız var.

Çocuklarınız ile ilgili, spor veya sanatla ilgili konular bu süreçte gündem oluşturabilir. Ancak yeni bir spor veya sanat dalına başlamak için, retro sonrasını beklemeniz yerinde olur. Aksi takdirde, retro bitiminde pişmanlık duyabilirler.

(Yalnız bu durum doğum haritasında Merkür’ü doğuştan retro olanlar için geçerli değilidr.)

Eşinizin üye olduğu guruplarda iletişim sorunları yaşanabilir. Kişilerin birbirlerini yanlış anlamalarından dolayı sorunlar çıkabilir.

Bu süreçte arkadaşlarının kendileri ile değil de, daha çok onların eşleri ile aranızda yanlış anlaşılmalardan dolayı  sorunlar yaşayabilirsiniz. Dikkat.

Retrolar içinde fırsatlar da barındıran enerjilerdir. Bu süreci doğru yönetmek te elinizde. 

Retroları “fırsata çevirebileceğimiz çalışmalar nelerdir?” bir bakalım.

Bu süreçte geçmişe dönüp yarım kalan işlerinizi, tamamlayabilirsiniz. 

Geçmişte iletişim nedeniyle bozulmuş ilişkilerinizi düzeltmek için bir fırsattır.

Ayrıca Merkür retroları, geçmişte kaybolmuş bir eşyamızı bulmamıza yardımcı olabilir. Kaybolan eşyalarınızı bu süreçte bir kere daha arayın. Bulabilirsiniz.

27 Temmuz 2018’de yaşanan “Tam Ay Tutulmasını” siz; “umutlarınız, gelecek projeleriniz  ve sosyal çevreniz” olan alanda yaşayacaksınız.

Sosyal çevrede üye olduğunuz gruplarda, sosyal çevredeki arkadaşlarınız içinde ilişkiler konusunda bir netleşme ve gizli olan bir takım ilişkilerin açığa çıkışı ile ne yapmak istediğiniz konusunda netleşebilir ve ona göre adım atabilirsiniz. 

Bu güne kadar henüz bir karara bağlamadığınız gelecek projeleriniz ile ilgili netleşirsiniz.

Sosyal çevrenizde ki arkadaşlarınız ile ilgili bilmediğiniz bazı gerçeklerle de yüzleşebilirsiniz.

7 Ağustos 2018’de; 02°33'/Boğa burcunda  URANÜS retro hareketine başlıyor. Uranüs’ün bu retro hareketi 6 Ocak 2019’a kadar devam edecek.

7 Ağustos 2018’de başlayan Uranüs retrosu sizin; “maddi ve manevi değerleriniz” olan ikinci evinizde gerçekleşiyor.

Dolayısı ile; Uranüs retrosu başladığında, kazancınızın sıra dışı yollardan olabileceği, ancak bunlarda gecikmeler de yaşanabileceği durumlara hazırlıklı olmalısınız.

Özellikle teknolojiyi kullanarak yaptığınız girişimler, “çılgınca” ve sıra dışı bulunabilir.

Siz fark yaratarak yeni bir kazanç fırsatı ortaya koymuş olabilirsiniz, ancak toplum henüz buna hazır olmadığından umduğunuz kazanca bu retro süresince kavuşamayabilirsiniz.

Ayrıca retroların; “geçmişin problemlerini düzeltme fırsatları” barındırdıklarını unutmayınız. Değerlendirin.

11 Ağustos 2018 günü Aslan burcunun 18°41’ derecesinde gerçekleşen bu parçalı Güneş tutulmasını siz; “aşk ve çocuklar” evinizde yaşıyorsunuz.

Dolayısı ile; eğer çocuğunuz yoksa ve bir çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu tutulmadan sonra evrenin enerjisinin sizi desteklediği  6 aylık- 1yıllık süreci değerlendirebilirsiniz.

Bu süreçte yeni bir spora başlayabilirsiniz. Hobileriniz ve yetenekleriniz doğrultusunda yeni bazı girişimleriniz olabilir.Hayatınızı renklendirecek yeni uğraşlarınızı yaşamınıza dahil edebilir ve keyifli bir yıl geçirebilirsiniz. Bu tutulma sizi en çok “hayattan zevk almak” yönünde destekliyor. Keyfini sürün.

Ayrıca Koç’lar tutulma sonrası ve takip eden 6 ay-1 yıl içinde yeni bir aşka yelken açabilirler.

2018’in Ağustos ayının ikinci yarısında başlayıp, 1 yıl boyunca sürecek olan bu enerji, karşınıza kadersel aşklarınızı çıkaracaktır. Yani bu süreçte karşınıza gelen kişi alaleade biri değil, sizin yaşamınızda “önemli bir yer alacak kişi” olduğunun farkında olun.

Bu kişi hayatınızdan öylesine geçiyor da olabilir, ancak yaşanacak olan hayat dersleri evrensel planın bir parçasıdır. Yani ne yaşanacaksa, yaşanması gerektiği için yaşanacaktır. Bunun farkında olun.

Ve bu Güneş tutulmasının sizin hayatınızda başlatacağı bu keyifli sürecin tadını çıkarın sevgili Koçlar )

Siz; Venüs retrosu olan bu süreci  (05.10.2018 -16.11.2018), “ortak kazançlarınız” olan alanda yaşıyorsunuz. Yani eşten, partnerden, ortaktan elde ettiğiniz gelirleriniz olabileceği gibi bunlar kira, nafaka veya miras gibi gelirlerinizde olabilir.

Bu Venüs retrosunda (05.10.2018 -16.11.2018),  benzer konular karşınıza çıkabilir.

5 Ekim 2018 ile 9 Kasım 2018 süreci; 

  • Finansal alanda yatırım yapmamalı,
  • Borsa’da spekülasyonlara karşı uyanık olmalı
  • Borç ve ödemeler konusu

bu süreçte karşınıza “kriz” olarak çıkabilir.

9 Kasım 2018 ile 16 Kasım 2018 sürecini daha yumuşak geçişlerle yaşayabilirsiniz. Ortaklarınızla olan ikili ilişkilerinizi karşılıklı saygıya dönüştürebileceğiniz bir süreç olması için çaba gösterebilirsiniz.

JÜPİTER Yay burcuna geçiyor 8 Kasım 2018  00’00”/Yay D 

Yaklaşık 13 aydır “bolluk ve bereket” gezegeni Akrep burcunda hareket etti ve Akreplerle birlikte diğer su grubu burçları olan Balık ve Yengeçleri de  bereketinden faydalandırdı.

Ancak Bugün 8 Kasım 2018’den itibaren “Şans” gezegenimiz Jüpiter YAY burcuna geçiyor ve takip eden 13 ay boyunca Yay burçlarınıyla birlikte diğer ateş elementi burçları olan Aslan ve Koç burçlarını da bereketinden faydalandıracak.

17 Kasım 2018’de başlayan yılın üçüncü ve son Merkür retrosunu siz; “yüksek eğitim ve yurtdışı” alanınız olan dokuzuncu evinizde yaşayacaksınız.

Merkür retrosunda 6 Aralık  2018 kadar olan süreçte ; yurtdışı ve yabancılarla yaptığınız işlerde, ticarette, eğitimde “sözlü veya yazılı iletişimden dolayı” çıkan sorunlar yüzünden gecikmeler yaşayabilirsiniz.

Yurtdışı ile olan yazışmalarınızı tekrar, tekrar kontrol etmekte fayda var.

Yurtdışı, seyahatlerde, rezarvasyonlarda ve bilet alışlarınızda teknolojik sorunlar yaşanabilir. Yaptığınız ödemeler gerçekleşmemiş olabilir.

Eğer bu retro sürecinde bir mahkemeniz varsa; bunun sonuçlanması ileri bir tarihe atılabilir. Dolayısı ile gecikmeler yaşanabilir. 

Kendinizi ifade etmekte zorluk yaşayacağınız bir süreçtesiniz.

Yüksek eğitim gören Yay’lar retroda hocaları ile sorun yaşayabilirler.

Bilgi hırsızlığı bu retroların enerjilerindendir.

Ancak; retrolar içinde fırsatlar da barındıran enerjilerdir. Bu süreci doğru yönetmek te elinizde. Retroları “fırsata çevirebileceğimiz çalışmalar nelerdir?” bir bakalım.

Bu süreçte geçmişe dönüp yarım kalan işlerinizi, tamamlayabilirsiniz. 

Geçmişte iletişim nedeniyle bozulmuş ilişkilerinizi düzeltmek için bir fırsattır.

Ayrıca Merkür retroları, geçmişte kaybolmuş bir eşyamızı bulmamıza yardımcı olabilir. Kaybolan eşyalarınızı bu süreçte bir kere daha arayın. Bulabilirsiniz.