"Orman Çocukları" Platformu üyeleri, Pendik'teki Kurtköy ormanında sokak köpeklerini haftanın belirli günlerinde gönüllü olarak besliyor.

Platform kurucusu Zeynep Arsal, Kurtköy ormanında çok sayıda sokak hayvanı bulunduğunu söyledi.

Sokak hayvanlarının da "mahalle sakini" olduğunu belirten Arsal, "Hep bu farkındalıkla yola çıkmaya çalışıyoruz." dedi.

Köpeklerin sokaklarda çöplerden beslendiğine, ormanlık alanlarda böyle bir imkanın bulunmadığına işaret eden Arsal, haftanın belirli günlerinde gönüllü olarak gelip hayvanları beslediklerini, kış aylarında havanın soğuması nedeniyle gün sayısını arttırdıklarını anlattı.

Arsal, Kurtköy ormanındaki köpekler için 508 kulübe yaptıklarını aktararak, bu yönde bir platform oluşturup destek almanın önemine değindi.

''Bol etli, sağlıklı, proteinli besleniyorlar''

İnsanların kendilerine yardımda bulunduğunu dile getiren Arsal, gönüllü kuruluşları arayarak destek almak istediklerini ifade etti.

Ormanlık alanda beslemenin, İstanbul'un birçok kırsal ve ormanlık bölgesinde bu şekilde olduğunu anlatan Arsal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Birçok aç ve muhtaç hayvan olduğu için beslemeyi haftada 2 gün, kış aylarında haftada 3 gün yapıyoruz, duruma göre bunu arttırabiliyoruz. Çünkü hayvanların burada yiyecek bulmaları çok zor. Burada yaban hayvanları da var. Döktüğümüz mamalardan onlar da faydalanıyor. Kışın her beslememizde ek olarak 1-1,5 ton kadar tavuk ağırlıklı olarak yanımızda et bulunuyor. Kemiği çok aza indirgedik, genel olarak bol etli, sağlıklı, proteinli besleniyorlar, kışın yağlanıyorlar."

Türkiye'de hayvansever sayısının küçümsenmeyecek boyutta olduğunu belirten Arsal, "Buradan kliniğe çıkardığımız hayvanları, tedavileri bittikten sonra sahiplendirme yoluna gidiyoruz. Ya klinikte ya pansiyonda kalıyorlar ya da geçici yuva buluyoruz. Bu süreçlerde çok desteğe ihtiyaç oluyor. Hayvan bir yuvaya girene kadar barındırabilecek bir yere ihtiyacımız oluyor.'' diye konuştu.

Platform üyesi Ümit Akyüz de ormandaki köpekler için kış aylarının çok zor geçtiğini vurgulayarak, ''Tedavi ve sahiplendirme en çok yaptığımız iş. Ortalama 50 noktada besleme yapıyoruz." dedi.