MARDİN - Ömerli'de terör örgütü PKK'nın 28 yıl önce 30 kişiyi katlettiği saldırıda yakınlarını kaybeden aileler silahların bırakılması çağrısını destekledi.

Çoğunluğu köy korucularından oluşan Pınarcık köyünde 20 Haziran 1987'de gerçekleştirilen, 16'sı çocuk, 8'i kadın 30 kişinin hayatını kaybettiği saldırının mağdurları, yaşadıkları acıya rağmen silahların sonsuza dek gömülmesini istiyor.

"Barışın sağlanmasını istiyoruz"

Saldırıda eşini, kızını ve bazı akrabalarını kaybeden Mehmet Sıdık Öztep (57), AA muhabirine, yaşadıkları acıyı unutmanın mümkün olmadığını söyledi.

Öztep, çözüm sürecini desteklediklerini ifade ederek, barışın mutlaka tesis edilmesi gerektiğini kaydetti.

Sürecin özen ve hassasiyet gerektirdiğine işaret eden Öztep, herkesin sürecin barışla sonuçlanması için üzerine düşeni yapmasını istedi.

Öztep, şöyle dedi:

"Bir daha analar ağlamasın. Binlerce sene beraber yaşadık. Bu sürecin devam etmesini ve barışın sağlanmasını istiyoruz. Bu kadar şehit vermemize rağmen herkesi affediyor, silahların artık gömülmesini istiyoruz. Herkesin de birbirini affetmesi ve bu barışın mutlaka sağlanması lazım."

"Silahların susmasını istiyoruz"

Saldırıda annesi, ablası ve dayısını kaybeden Ercan Yavuz ise katliamda yaşamını yitirenlerin akraba olduğunu anlattı.

En büyük isteklerinin barışın sağlanması olduğunu ifade eden Yavuz, "Artık kimse ağlamasın. Katliamları yaşamak istemiyor, silahların susmasını istiyoruz. Bu süreci içtenlikle destekliyoruz" diye konuştu.

"Sürecin arkasındayız"

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir de yaşanan acı olayda 30 canın yitirildiğini söyledi.

Kandemir, "Tüm acılara rağmen hükümetin ve devletin başlattığı süreci destekliyoruz. Çözüm sürecinin arkasındayız. Yeter ki bu gözyaşı ve kan dursun. Dernek olarak terör örgütü PKK'dan bir an önce silahları bırakmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.