ESKİŞEHİR

Eskişehir'de 7. kattan düşen 4 yaşındaki çocuğu tutarak hayatını kurtaran temizlik işçisi Şükrü Deniz, hastanede tedavi gören Ecrin Esen'i ziyaret etti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelen Şükrü Deniz, hastane yetkilileriyle çocuğun bulunduğu ortopedi servisine geçti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından açıklama yapan ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Elif Doyuk Kartal, Ecrin'in ameliyat olduğunu ve başarılı geçtiğini söyledi. 

Hastane yönetimi olarak iyi haberler vermenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Prof. Dr. Kartal, şunları kaydetti:

"Ameliyat başarılı geçti. Sonraki süreçte beyin cerrahisi ve çocuk sağlığı hastalıkları bir problem olmadığını gördü. Çocuk psikiyatrisi bugün değerlendirecek. Bu değerlendirmenin ardından iyileşme sürecini evde tamamlamak üzere taburcu edeceğiz. Daha sonraki kontrolleri de ortopedi kliniğinde yapılacak. Gün içerisinde taburcu olmasını bekliyoruz."

Bebek hediye etti

Ecrin'i kurtaran temizlik işçisi Şükrü Deniz ise olaydan sonra Ecrin'i ilk defa gördüğünü belirterek, "Çok mutluyum. Çok güzel bir olay. Ecrin benim evladım sayılır. Onun yaşında benim kızım var. Ecrin ile konuşamadık, ağlıyor. Ona bebek hediye ettim. Kız çocukları bebeği sever" dedi.

Ecrin Esen'in babası Hüsnü Esen de Ecrin'in sağlığının iyi olduğunu ve gün içinde taburcu olabileceğini anlatarak, "Şükrü Bey, kızımı kurtardı, ne yapsam az" diye konuştu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da Şükrü Deniz ile Ecrin'i buluşturmanın önemli olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Hastane yetkililerine teşekkür ediyorum. Bugün taburcu edeceklerse, evdeki bakımını ve diğer giderlerini Odunpazarı Belediyesi olarak biz karşılarız. Belediye olarak her türlü desteği yaparız. Zaten yarın bir kreş açacağız. Ecrin'in düşmesine sebep olan olaylardan biri de kreş olmamasıydı. Bu eksikliği de tamamlıyoruz. Bundan sonra Ecrin, 'Oyunpazarı' adını vereceğimiz kreşte sürekli bizim konuğumuz olabilir."