NEVŞEHİR - Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, bir firmanın İstanbul'da tarihi yarımada ile turizm merkezi Kapadokya'da zeplin uçuşları yapabilmek için müracaatta bulunduğunu bildirdi.

D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu Genel Müdürler ve Uzmanlar 10. Toplantısı için geldiği Nevşehir'de AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ekşi, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da 3 yıl önce sivil havacılık temsilciliğinin kurulduğunu anımsatarak, balon uçuşlarına sınırlama getirdiklerini ve 100 balondan fazlasının uçuşuna izin vermediklerini belirtti.

Ekşi, sıcak hava balonlarıyla izlenebilen bölgede bir firmanın zeplin uçurulması yönünde müracaatta bulunduğunu aktardı.

"Kapadokya için büyük bir açılım olacak"

Firmanın zeplinle uçuşları İstanbul’da tarihi yarımada üzerinde, Nevşehir’de ise Kapadokya bölgesinde yapmayı planladığını belirterek, "Kapadokya'da bu gerçekleşirse yağmur, kar ve rüzgar nedeniyle turistler balona binemeden geri dönmek zorunda kalmayacak. Gerçekleşirse Kapadokya için büyük bir açılım olacak." ifadelerini kullandı.

Ekşi, İstanbul'da zeplin uçuşunun olabilecek gibi gözüktüğünü dile getiren Ekşi, Kapadokya için de gürültü seviyesinin belirlenmesi amacıyla Anıtlar Yüksek Kurulundan onay beklendiğini kaydetti.