ANKARA

Anadolu Ajansı tarafından üçüncü kez düzenlenecek "Istanbul Photo Awards"ın 2017 jürisi belli oldu.

Yarışmanın bu yılki jürisi, geçen yıllarda olduğu gibi fotoğrafçılık alanındaki en prestijli isimlerinden oluşuyor.

Şanghay Fotoğraf Merkezi Direktörü, Pulitzer ödüllü foto muhabiri Liu Heung Shing, foto muhabiri ve görsel medya danışmanı Georges De Keerle, AFP Fotoğraf Dağıtım ve İş Geliştirme Direktörü Michel Scotto, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul'un geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yer aldığı jüriye bu yıl, alanlarında en iyi yeni isimler eklendi.

NOOR ajansı üyesi foto muhabiri Yuri Kozyrev, National Geographic dergisinin fotoğraf direktörü Sarah Leen, Getty Images'in ödüllü spor fotoğrafçısı Cameron Spencer, multimedya işleriyle ünlü kuratör Liza Faktor, "Istanbul Photo Awards 2017"nin jürisinde ilk kez yer alacak.

Yeni jüri üyeleri
Yarışmanın bu yılki jüri üyelerinden Sarah Leen, 20 yıldan fazla serbest fotoğrafçılığın ardından 2005 yılında kıdemli fotoğraf editörü olarak göreve başladığı National Geographic dergisinin fotoğraf direktörü olarak görev yapıyor. Leen, Pictures of the Year International (POYI), The W. Eugene Smith Grants, the Getty Images Editorial Grants ve The World Press Joop Swarts Masterclass jürilerinde üyelik yaptı.

Foto muhabiri Yuri Kozyrev de 20 yıldır yürüttüğü görevi sırasında Time dergisi için dünyanın çeşitli noktalarında çalıştı. Çeçenistan, Mısır, Bahreyn, Libya ve Yemen’de çalışmalarına devam eden Kozyrev, World Press başta olmak üzere birçok ödülün de sahibi oldu.

Belgesel yapımcısı ve kuratör Liza Faktor, 2014 yılında World Press jüri üyeliği yaptı. Faktor, "Howard Chapnich" ödülüyle fotoğrafçılık alanının en önemli ve yenilikçi isimleri arasında yer alıyor.

Getty Images'in Avustralyalı spor foto muhabirlerinden Cameron Spencer 2004 yılından bu yana profesyonel olarak spor ve portre fotoğrafçılığı konusu üzerinde çalışıyor. Spencer da alanında birçok önemli ödülün sahibi oldu.

Yarışma bu yıl yeni kategorilerle zenginleşti, ödül miktarları arttı
Profesyonel foto muhabirlerinin katılımına açık "Istanbul Photo Awards 2017"nin 1 Kasım'da başlayan başvuruları 31 Ocak'a kadar devam edecek. Sonuçlar, Mart ayında bir araya gelecek olan jüri üyelerinin çalışmasıyla belirlenerek ilan edilecek. Yarışmada bu yıl tüm kategoriler için verilecek toplam ödül 133 bin dolar olacak.

Türk Hava Yolları'nın resmi havayolu sponsoru olduğu, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından desteklenen uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards", bu yıl eklenen tekil doğa-çevre, seri doğa-çevre, tekil portre ve çoğul portre başlıklarıyla, kategori sayısını dörtten sekize çıkarttı.

Bu yıl yeni bir ödül de 28 yaş altı genç bir foto muhabirine verilecek. "Genç Fotoğrafçı" ödülüyle yarışma, foto muhabirliği alanında destek görmeyi bekleyen yeni yetenekler için de önemli bir rol üstlenmiş oldu.

"Istanbul Photo Awards 2017" için başvurular www.istanbulphotoawards.com adresi üzerinden yapılabiliyor. Yarışmanın kazanan fotoğraflarından oluşan sergiler her yıl dünyanın önemli merkezlerinde açılıyor.