KERKÜK

Kerkük'ün Almaz semtindeki kiliseye getirilen yardım kolileri, Türkmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince belirlenen 300 aileye dağıtıldı. Yardım kolilerinde un, yağ, pirinç, salça, makarna, helva ve nohut gibi temel gıda maddelerinin bulunduğu belirtildi. 

Süryan Kilisesi İdari Yönetim Üyesi Aman Toma Behnam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD'ın yardımlarından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kerkük'e göç eden Hristiyan ailelerin bu tür desteklere ihtiyaç duyduğunu belirten Behnam, ''Bu yardımların devam etmesi temennisinde bulunuyoruz. Ayrıca kış mevsiminin yaklaşmasından dolayı yapılacak yardımların soğuk hava düşünülerek yapılmasını istiyoruz'' dedi.

Evlerini terk ederek faklı bölgelere sığınan ailelerin büyük sorunlarla boğuştuğunu vurgulayan Behnam, ''En büyük temennimiz çatışmaların bir an önce bitmesi ve insanların evlerine dönmesidir'' diye konuştu. 

Behnam, Musul'da IŞİD çatışmalarından kaçan ailelerin bir kısmının Kerkük'teki akrabalarında misafir edildiğini, diğerlerinin okul ve kiliselerde yaşama tutunmaya çalıştığını ifade etti. 

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.